Çevre-Hayat

Köylü kadınlar tarlada hazırlandıkları tiyatrodan kopamadı

Bilecik'te "Tarladan tiyatroya" projesi kapsamında ilk kez sahneye çıkan çiftçi kadınlar, çok sevdikleri tiyatrodan kopamayınca yeni oyun hazırlığına başladı.

Köylü kadınlar tarlada hazırlandıkları tiyatrodan kopamadı
29-01-2020 17:57
Bilecik

Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğü, renkli karakterlere sahip çiftçi kadınların sanat yeteneklerini açığa çıkarmak amacıyla geçen yıl proje başlattı.

Proje kapsamında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Tiyatro ve Sahne Sanatları Kulübü öğrencileri, Kurşunlu ve Yeniköy'den gönüllü 7 çiftçi kadına tiyatro eğitimi verdi. Yaklaşık 1 aylık eğitim alan kadınlar, öğrencilerin yazdığı, projeyle aynı adı taşıyan ve çiftçi kadınların tiyatro oyuncusu olmasını anlatan oyunu geçen kasım ayında sahneledi.

Bu oyunla tanıyıp sevdikleri tiyatrodan kopamayan çiftçi kadınlar, yeni bir oyun talebinde bulundu. Kadınlar, önceki oyunun devamı şeklinde yazılan yeni oyuna tarlada, bahçede, evde hazırlanmaya başladı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çiftçilikle uğraşan insanlar neden tiyatro oynayamasın?" fikrinden yola çıkarak "Tarladan tiyatroya" projesini başlattıklarını anlattı.

Tarımla, toprakla ve hayvancılıkla uğraşan insanların, sanatsal bir yönünün olduğunu düşündüklerini ifade eden Yoldaş, "Eğitimler sonucunda kadın çiftçilerimiz geçen kasım ayında tiyatro oynayarak güzel bir olaya imza attılar. Kadınlarımız çok büyük bir başarı sergilediler, inşallah önümüzdeki günlerde bir sahne daha alacaklar. oyun sayesinde kadınların kendine olan güvenleri arttı. Talep olursa Türkiye'nin bir çok yerinde sahne almaya hazırlar." diye konuştu.

"Tiyatro ile hayatımız değişti"

Oyuna hazırlanan kadınlardan 58 yaşındaki Necla Türker, proje öncesinde köyünde kendi halinde çalışan bir kadın olduğunu söyledi.

Bir günde hayatının değiştiğini kaydeden Türker, "Biz köyde tarladan eve, evden pazara giden insanlardık. Fakat bu proje ile tiyatroyla tanıştık, tiyatro başka bir şeymiş." dedi.

Güzel anılar biriktirdiklerini vurgulayan Türker, artık tiyatrodan kopmak istemediklerini belirterek, "Bir oyun oynadık sahnede, çok güzeldi, çok memnun kaldık. İkinci oyun için hazırlanıyoruz, çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Tiyatro ile hayatımız değişti diyebilirim." ifadelerini kullandı.

"Tarlada hem çalışıyoruz hem de ezber yapıyoruz"

Fevziye Çobanoğlu (42) da çok eğlenceli bir projeye dahil olduğunu ifade ederek, şunları anlattı:

"Köy hayatı yaşıyoruz, hayvana, ahıra, bağa, bahçeye, her yere koşuyoruz. Öğrenciler bir gün bizi ziyarete geldi ve 'Sizinle tiyatro çalışması yapalım.' dediler. 'Yapamayız' desek de onlar 'Yaparsınız' dediler. Bunlar yazıp çizmişler, biz de gittik, dersler aldık. Tarlada hem çalışıyoruz hem de ezber yapıyoruz."

Proje öncesinde tiyatronun ne olduğunu bilmediğini kaydeden Çobanoğlu, "Daha sonra bir anda sahnede bulduk kendimizi, ışıkların altında mükemmel bir deneyim yaşadık." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
IIS 10.0 Detailed Error - 403.501 - Forbidden

HTTP Error 403.501 - Forbidden

You do not have permission to view this directory or page.

Most likely causes:

  • This is a generic 403 error and means the authenticated user is not authorized to view the page.

Things you can try:

  • Create a tracing rule to track failed requests for this HTTP status code. For more information about creating a tracing rule for failed requests, click here.

Detailed Error Information:

Module   IIS Web Core
Notification   Unknown
Handler   ASPClassic
Error Code   0x00000000
Requested URL   https://api.haberpanelim.com:443/haberler_mobil.asp?domain=https://www.dikgazete.com&t=1735048835
Physical Path   C:\Inetpub\vhosts\api.haberpanelim.com\httpdocs\haberler_mobil.asp
Logon Method   Not yet determined
Logon User   Not yet determined

More Information:

This generic 403 error means that the authenticated user is not authorized to use the requested resource. A substatus code in the IIS log files should indicate the reason for the 403 error. If a substatus code does not exist, use the steps above to gather more information about the source of the error.

View more information »

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER