Dünya

Kosova ve Afganistan’dan Erdoğan’a destek

Türkiye'de Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Kosova ve Afganistan'dan destek geldi.

Kosova ve Afganistan’dan Erdoğan’a destek
28-03-2019 17:12

Türkiye'nin, Avrupa'nın en genç devleti olan Kosova devletine gösterdiği şefkat ve sağladığı yardımlar sürerken, Kosovalıların da takdiri devam ediyor.

Özellikle din adamları, Türkiye'nin savaş sonrası döneminde Kosova'da ecdattan kalan cami ve diğer tarihi kültürel mirasın korunması ve restore edilmesine verdiği desteğinden övgüyle bahsediyor.

Prizren Seydi Bey Camii İmamı Lütfü Balık, bir Türkiye sevdalısı olarak Türkiye'nin Kosova'ya yardım ve desteklerine değinirken Türkiye'yi, Kosova Cumhuriyeti'nin her zaman yanında görmek istediğini belirtti.

"Türkiye'nin şefkatli ellerinin sıcaklığını hissediyoruz"

Türkiye'nin şefkatli ellerinin, dünyada her yere uzandığı gibi dünyanın birçok mazlum coğrafyasına ulaştığı gibi Kosova'ya da uzandığını belirten İmam Balık, o şefkatli ellerin sıcaklığını Kosova Cumhuriyeti devleti olarak, Kosova İslam Birliği olarak, yakinen hissettiklerini kaydetti.

Kosova'da ecdattan kalan cami ve tarihi eserlerin onarılması ve yeniden hayat kazanmasında Türkiye'nin rolüne değinen Balık, Türkiye Cumhuriyeti devletinin yardımlarına hem savaş öncesi, hem de savaş sonrası dönemde tanık olduklarını belirtti.

Balık, 2003-2004 yıllarından sonra Türkiye Cumhuriyeti devletinin konumunun daha da güçlendiğini, yoluna daha güçlü bir ekonomi ile devam etmesinin, Kosova'ya da yansıdığını vurguladı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER