Teknoloji

Korsan oyunun önüne geçilemiyor

Korsan oyunların karşında bugüne kadar bir duvar misali dikilen Denuvo nun tahtı sallantıda. Geçtiğimiz günlerde de çöken Denuvo her an devre dışı kalabilir.

Korsan oyunun önüne geçilemiyor
27-08-2016 06:52

Geçtiğimiz nesil PlayStation 3, bu nesille de birlikte Xbox One oyunlarda korsan kullanımını neredeyse imkansız hale getirmişti. Zaten uzun süredir yapımcılar korsan kullanımının olmamasından dolayı ilk platform olarak konsolları tercih ediyorlar.

En İyi Torrent Siteleri (2016) 

2014 yılında hizmete sunulan korsan koruma sistemi Denuvo, uzunca bir süre oyunları korumayı başarmıştı. Dragon Age: Inquisition, FIFA 14 ve Lords of the Fallen ile başlayan oyun zinciri ilk başta kırılmış olsa da Denuvo daha agresif ve güçlü olarak geri döndü.

Yine de başarılı olamayacak gibi görünüyor çünkü geçtiğimiz haftalarda Rise of the Tomb Raider (193 gün sonra) kırıldı ve torrent sitelerine düştü. Hemen ardından PlayDead in yeni oyunu Inside kırıldı ve torrent sitelerinde yerini aldı.

16-08/26/korsan-koruma-sistemi-denuvo-sallantida-2.jpg

Denuvo Korsandan Korurken PC ye Zarar Veriyor

Aslında orijinal oyun oynayan insanlar da bir noktada Denuvo dan şikayetçi. Bu koruma sistemi bilgisayarlarında SSD kullananlar için zamanla büyük bir probleme dönüşebiliyor. Yani orijinal oyun oynadığınız için SSD nizden olabiliyorsunuz.

Sonuç olarak Deus Ex: Mankind Divided ın çıkmasıyla birlikte Denuvo en büyük sınavını verecek. Olur da kısa süre içerisinde Deus Ex: Mankind Divided da kırılırsa işin sonu Denuvo açısından hiç de iyi bitmeyecektir.

SDN'den...

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER