Özel Haber

Koronavirüsün Rus ekonomisine vuracağı zarar 18 trilyon rubleye ulaşabilir

Rusya Ulusal Derecelendirme Ajansı uzmanları, Koronavirüsün Rus ekonomisine vuracağı zararın 18 trilyon rubleye ulaşabileceğini kaydetti

Koronavirüsün Rus ekonomisine vuracağı zarar 18 trilyon rubleye ulaşabilir
17-04-2020 07:29

MOSKOVA

Ulusal Derecelendirme Ajansı (NRA) uzmanları, koronavirüs salgınından (COVID-19) en çok etkilenen Rus ekonomisinin sektörlerinin toplam 17.9 trilyon ruble kaybedebileceğini tahmin ediyor.

Uzmanlara göre, Rusya'da GSMH ve reel ücretlerde yaklaşık 3'lük bir düşüş olabilir, ayrıca dolar 85-90 rubleye yükselebilir.

NRA uzmanlarının tahminlerine göre, işgücü piyasasında 15.5 milyona kadar kişi işsiz kalabilir.

NRA raporuna göre, kendini izolasyon rejimi, 2020'de onlarca Rus endüstrisinde, katma değerdeki azalmanın yıllık olarak yüzde 3,9'dan yüzde 83,9'a çıkmasına neden olabilir. Tahminlere göre, oteller ve restoran, kafe gibi işletmeler en fazla zarara uğrayacak.

Rapora göre hizmet sektörünün tamamı (yüzde 77,5), giyim ve ayakkabı üretimi (yüzde 52,7) ve kültürel ve sportif faaliyetler, eğlence ve eğlence organizasyonları (yüzde 46,1) zarar görecek.

En az zarar görecek sektörler ise şunlar: Gıda ve tütün üretimini (yüzde 3.9), tarım ve ormancılık, balıkçılık ve balık yetiştiriciliği (yüzde 5.1) ve madencilik (yüzde 6.6).

Vergi, ücret ve sigorta katkılarındaki azalmanın 4.2 trilyon ruble olacağı da tahmin ediliyor.

Rus uzmanlara göre bu tür zararlar ülke ekonomisi için kabul edilemez ve krizin daha hızlı bir şekilde üstesinden gelmek için ek önlemlerin alınması gerekir.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER