Özel Haber

Koronavirüs sebebiyle Rusya, Çin yerine Türk kumaşını tercih edebilir

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Yevtuhov, Koronavirüs salgını sebebiyle, Rusya'nın Çin yerine Türk kumaşını tercih edebilir noktada olduğunu kaydetti

Koronavirüs sebebiyle Rusya, Çin yerine Türk kumaşını tercih edebilir
12-02-2020 07:09

MOSKOVA - ÖZEL

Rus hafif sanayi işletmeleri, Çin'deki koronavirüs salgını ile ilgili yeni ortaklar aramayı planlıyor. 

Konuyla ilgili açıklamayı, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Viktor Yevtuhov yaptı. Yevtuhov, "İlk etapta kumaş ve aksesuar üreticilerini kastediyoruz. Çin şirketleri yerini Kore, Türkiye, İtalya ve birçok Asya ülkesindeki fabrikalar alabilir" dedi.

Rus basınındaki bilgilere göre, bakan yardımcısı Yevtuhov, bir kaç sektör alanında Rusya Federasyonu'nun Çin ile aynı ölçüde işbirliğini sürdürmekten yana olduğunu vurgulayarak, "Fakat aynı zamanda da Rus hafif sanayisi için bu durum, Çin'den temin edilen ürünlerin yerine geçebilecek potansiyel bir fırsat olmakta” dedi.

TÜRKİYE RUSYA İÇİN ANA ALTERNATİF

Bu arada, Rusya Tekstil ve Hafif Sanayi Girişimcileri Birliği Başkanı Andrey Razbrodin, Rusya Federasyonu'ndaki işletmelerin bazı vakalar olmasına rağmen Çin'den gelen ürün gecikmeleriyle fazla karşılaşmadığını söyledi. 

Razbrodin'e göre, protein bileşenli ürünler, özellikle kuş tüyü yastıklar ve battaniyeler ile yataklar zarar görebilir. Uzman, Pakistan, Hindistan, Türkiye ve Özbekistan'ı hafif sanayide Rusya için ana alternatif ortaklar olarak nitelendirdi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER