Çevre-Hayat

Korkularını 'dişçi önlüğü' giyerek yeniyorlar

Afyonkarahisar Koruyucu Ağız Diş Tarama ve Eğitim Merkezinde anaokulu ve ilkokul öğrencilerine diş hekimi kıyafetleri giydirilip, ağız ve diş sağlığı kontrolleri oyunlar eşliğinde yapılıyor. - Anadolu Ajansı

Korkularını 'dişçi önlüğü' giyerek yeniyorlar
28-03-2017 15:07

AFYONKARAHİSAR-Arif Yavuz

Afyonkarahisar Koruyucu Ağız Diş Tarama ve Eğitim Merkezinde (KADTEM), anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin ağız ve diş kontrolleri, diş hekimi kıyafetleri giydirilerek oyunlar eşliğinde yapılıyor.

Merkezi ziyaret eden minikleri renkli kıyafetli diş hekimleri karşılayarak, onlara önlük giydiriyor. Çocuklarla oyunlar oynayan diş hekimleri, ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi aktarıyor. Ardından diş taramasından geçirilen çocuklara, ziyaretin sonunda "fahri diş hekimi sertifikası" veriliyor.

Çoğu zaman yetişkinlerin bile tedirginlik yaşadığı dişçiye adeta bir eğlence merkezine gider gibi giden çocuklar, dişlerini nasıl korumaları gerektiğini de eğlenerek öğreniyor.

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, "Okullardan çocuklar geldiğinde önlük giydirilerek, onların bir diş hekimi gibi hissetmesini sağlamaya çalışıyoruz. Daha sonra çocuklara oyunlar eşliğinde eğitim veriliyor. Ardından tarama ve tedavilerin yapıldığı fiziki ortama alınıyor. Çocuklar diğer ağız ve diş sağlığı hastanelerinde olduğu gibi, yetişkinlerin arasında endişe içerisinde bir bekleme süreci yaşamıyorlar. Burada yaşıtlarıyla beraber, kendilerine uygun bir ortamda hem taramaları hem de tedavilerini yapıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER