Gündem

KOREV Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Aydeniz Keklikoğlu: ‘Koruyucu aile modeli yaygınlaşmalı’

Koruyucu aile olarak bir kız çocuğu büyüten ve kısa bir süre önce Koruyucu Aile Evlat Edindirme Derneği (KOREV) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen ekonomist Ülkü Aydeniz Keklikoğlu koruyucu aile modelinin yaygınlaşması gerektiğine dikkat çekti.

KOREV Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Aydeniz Keklikoğlu: ‘Koruyucu aile modeli yaygınlaşmalı’
16-06-2016 12:02

Göreve başladığı ilk günden itibaren koruyucu aileliğin ve evlat edinmenin toplumda yaygınlaştırılması için çalışan ekonomist Ülkü Aydeniz Keklikoğlu, ‘’Devlet korumasında yaklaşık 15 bin çocuk var. Bunların sadece 4 bin 800’ü koruyucu ailede sevgi ile büyüdü. Gelişmiş ülkelerde koruyucu aile modelinden yararlanma oranı yüzde 85 olmasına rağmen ülkemizde bu oran yüzde 35 seviyesinde. Kurumlardan yaşayan çocukların fiziksel şartlarının uygun olmasına, özverili ve artan eğitimli personele rağmen, kurumlarda yaşayan özellikle 4-6 yaş grubundaki çocuklarda konuşma, kendini, tanıma, ifade etme gibi bozukluklarının yaşıtlarına gore daha fazla olduğunu görüyoruz’’ dedi.

KORUYUCU AİLE OLMAK İÇİN NELER GEREKİYOR?
Koruyucu aile olmanın şartları ile ilgili bilgi veren Keklikoğlu şunları söyledi: ‘’Eğer bir çocuğun aile ortamında sevgi ile büyümesi için koruycu ailesi olmak istiyorsanız, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız, 25-65 yaş arasında, en az ilkokul mezunu ve düzenli gelirinizin olması yeterli. Evli ya da bekar, kadın ya da erkek, çocuklu ya da çocuksuz herkes koruyucu aile olabiliyor. Koruyucu aile olmak içi yaşadığınız ilin Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı İl Müdürlüğü’ne şahsen başvurmanız gerekiyor. www.koruyucuaile.gov.tr adresinde de tüm detayları bulmak mümkün.’’

‘’KORUYUCU AİLE VE EVLAT EDİNME MODELİ DOĞRU ŞEKİLDE ALGILANIP, YAYGINLAŞMALI’’
Dernek olarak hedeflerini de dile getiren Keklikoğlu, ‘’Koruyucu aile ve evlat edinme hizmet modelinin toplumda doğru algılanması ve yaygınlaşması için farkındalık arttırıcı çalışmalarda bulunuyoruz. Koruyucu aile ve evlat edinen ailelere süreç öncesi ve sonrasında hukuki ve psiko-sosyal desteklerde bulunulması, koruyucu aile ve evlat edinen aileler arasındaki dayanışmanın arttırılması ve koruyucu aile ile evlat edinen aile ve bu alanda çalışan personellere yönelik eğitim faaliyetlerinde bulunulması yönünde büyük çaba gösteriyoruz’’ ifadelerinde bulundu.
 

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER