ANTALYA - FATİH HEPOKUR
Antalya'nın Manavgat ilçesinde, macera ve adrenalin severlerin vazgeçilmez mekanları arasında yer alan Köprülü Kanyon, çoğunluğu İran, Rus, Avrupalı ve Türk olmak üzere bu yıl 700 bini aşkın rafting severi ağırladı.
Antalya'nın denizi ve kumsalları kadar, iç kesimleri de yerli ve yabancı tatilcilerin ilgisini çekiyor.
Manavgat ilçesinin Beşkonak bölgesindeki Köprülü Kanyon Milli Parkı içerisinde bulunan Köprüçay da macera ve adrenalin sever raftingcilerin gözde mekanları arasında yer alıyor.
Antalya ve ilçelerindeki turistik tesislerde konaklayan tatilciler, tur programlarına renk katmak için kentin kıyıdan uzak noktalarında düzenlenen etkinliklere katılıyor. Turistlerin en çok tercih ettiği turların başında ise "rafting" geliyor.
Rafting firmalarıyla anlaşan turistler, özel servislerle sabah erken saatlerde Manavgat Beşkonak bölgesinde bulunan Köprülü Kanyon Milli Parkı'na getiriliyor. Köprüçay Irmağı'ndaki parkur hakkında rehberlerden bilgi alan turistler, can yelekleri ve kasklarını alarak, başlangıç noktasına götürülüyor. Bot gruplarının oluşturulmasının ardından macera ve adrenalin için kendilerini Köprüçay Irmağı'nın serin sularına bırakan turistler, unutulmaz bir gün geçiriyor.
Beşkonak Karabük Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köprüçay Irmağı'nın yaz aylarında yerli ve yabancı macera tutkunlarının akınına uğradığını söyledi.
Mayıs-kasım döneminde bölgede bulunan 38 resmi rafting acentesinin, turistlere su sporu yaptırdığını ifade eden Armağan, turistlerin yemek ve taşıma dahil 10 dolardan başlayan fiyatlarla rafting imkanı bulduğunu kaydetti.
"Günde ortalama 6 bin tatilci rafting yapıyor"Günde ortalama 6 bin tatilcinin rafting yaptığını ifade eden Armağan, sezon başından eylül ayına kadar yaklaşık 700 bin kişiyi ağırladıklarını söyledi.
Geçen yıl Rusya krizi nedeniyle en fazla Avrupalı turistleri ardından yerli turistleri ağırladıklarını hatırlatan Armağan, şunları kaydetti:
"Geçtiğimiz yıllarda gelen turistlerin ağırlığını Avrupalılar oluşturuyordu. Eskiden 10 bot olursa 6 tanesi Avrupalı oluyordu. Geçen yıl Rusya ile yaşanan krizden dolayı çok az Rus turist gelmişti. Bu yıl ise gelenlerin yüzde 30'nu Rus, yüzde 25'ini İran, yüzde 20'sini Avrupalı ve yüzde 25'ni Türkler oluşturuyor. Rafting yapan turistler ülkeye yılda yaklaşık 10 milyon avro bırakıyor."
Raftinge katılan yerli ve yabancı turistler de raftingin eğlenceli bir spor olduğunu belirterek, serin sularda stres attıklarını belirtti.
dikGAZETE.com