Özel Haber

Kommersant: Rus tur operatörleri yurtdışı turlarda para kazanamadı

Rus gazetesi Kommersant, turizm operatörlerinin düzenlenen yurtdışı turlardan para kazanamadığına dikkat çekti

Kommersant: Rus tur operatörleri yurtdışı turlarda para kazanamadı
15-09-2020 07:18

MOSKOVA - ÖZEL

Kommersant gazetesine göre, Rus turizm operatörler yurtdışı turlarda para kazanamadı.

“Travelata.ru” tarafından yapılan değerlendirmeye atıfta bulunan gazeteye göre, Rus operatörler söz konusu turların satışlarını henüz toparlayamadı. Bu, sınırlı sayıda uçuş, dar kalkış coğrafyası ve yüksek fiyatlar nedeniyle engelleniyor. Ve Rus tatil beldelerine yönelik devam eden talep, Rusya iç turizmi maliyetlerinde bir artışa neden de olabilir.

Araştırmaya göre, Türkiye turları artık geçen yıla göre yüzde 30 daha kötü satıyor. 

"Travelata.ru" Genel Müdürü Aleksey Zaretski'ye göre, bu sonbaharda en çok satan yerler Türk tatil beldeleri.

Uzmanlar, Mısır, Maldivler ve BAE için yapılan rezervasyonlarda da artış olmadığını belirtiyor. Bu, sınırlı sayıda düzenli uçuş ortamında gerçekleşiyor, haftada en fazla iki veya üç uçuş.

Turizm uzmanları da, uçak seferleri açısından şehirlerin sınırlı sayıda olması nedeniyle Türkiye'ye yapılan tur rezervasyonlarının hacminin azaldığını belirtiyor. Moskova dikkate alınarak talep yılda yaklaşık yüzde 12 arttı. Uçuş coğrafyasının dar olması nedeniyle Türk tatil beldelerine gönderilen turist sayısı azaldı. BAE, Mısır ve Maldivler'de tek turlar satılıyor.

Bu arada, Rus tatil beldelerine yönelik turistlerin ilgisi de arttı. Sonbahar sezonunda, rezervasyon hacmi geçen yılki rakamlara göre yüzde 80 arttı. Bu durumda Rus tatil beldelerinde tatil maliyetleri de artabilir.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER