Özel Haber

Kommersant: Aras Ağalarov inşaat projesi politikaları konusunda uyarmıştı

Rus Kommersant gazetesi, inşaat projesi politikaları konusunda Azerbaycan asıllı ünlü Rus işadamı Aras Ağalarov’un defalarca uyarıda bulunduğuna dikkat çekti

Kommersant: Aras Ağalarov inşaat projesi politikaları konusunda uyarmıştı
22-12-2020 06:47

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın saygın iÅŸ dünyası gazetelerinden Kommersant, Rusya'nın dev ÅŸirketlerinden Crocus Group BaÅŸkanı, Azerbaycan asıllı iÅŸadamı Aras AÄŸalarov'un daha önce inÅŸaat proje politikaları konusunda haklı olduÄŸunu belirtti.

Rusya'da inÅŸaat sektöründe işçi sıkıntısının büyük sorun olduÄŸuna dikkat çeken Kommersant gazetesi,  "Her halükarda Moskova'da göçmenlerle ilgili sorunlar, Belediye BaÅŸkanlığı'nın inÅŸaat projelerini askıya aldığı Nisan ayında baÅŸladı. Crocus Group BaÅŸkanı Araz Agalarov, RBC'ye verdiÄŸi bir röportajında bunu büyük bir hata olarak nitelendirerek işçi yatakhanelerini "tecrit hücreleri" olarak nitelendirmiÅŸti." ifadeler kullandı.

Gazete, Mayıs ayında şantiyelerin kademeli olarak yeniden açıldığını da hatırlattı.

Bu arada, Aras Ağalarov, söz konusu mülakatında koronavirüsten dolayı yabancı işçileri odaya kilitlemenin bir anlamı olmadığını belirterek, "şantiyede olmaları en doğrusudur" diye eleştiride bulunmuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER