Genel

Koç Holding'den yılın 9 ayında 125,7 milyar TL konsolide ciro

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu: "Yılın 9 ayında yaptığımız 6,1 milyar TL kombine yatırımla, son 5 senelik toplam yatırımlarımız 40 milyar TL’ye ulaştı"

Koç Holding'den yılın  9 ayında 125,7 milyar TL  konsolide ciro
05-11-2020 22:22

Koç Holding, yılın 9 ayında 125,7 milyar TL konsolide ciro elde etti.

Koç Holding açıklamasına göre, şirket 2020 yılının 9 ayında konsolide bazda toplam 125,7 milyar TL gelir elde ederken, 6,1 milyar TL kombine yatırım gerçekleştirdi.

Koç Holding'in 9 aylık finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, koronavirüs salgınının tüm dünyada zorlukları ve belirsizliği daha da artırırken, çevik yönetim anlayışının önemini ortaya koyduğunu belirtti.

Koç Topluluğu olarak bu zorlu dönemde de disiplinli yönetim anlayışı, sağlam bilançosu, dengeli portföy yapısı, dijital yetkinlikleri, çevik yönetimi, çalışma arkadaşlarının üstün gayreti, kuvvetli bayi teşkilatı ve etkin tedarik zinciri sayesinde güçlü konumlarını sürdürdüklerini aktarana Çakıroğlu, küresel ekonomiyi ve değer zincirlerini derinden etkileyen koronavirüs salgınının menfi ekonomik etkilerini ihtiyatlı politikaları sayesinde azaltabildiklerini bildirdi.

Çakıroğlu, yurt içinde tüketici talebinin devam etmesi, yurt dışında ise ihracat pazarlarında başlayan hareketliliğin koronavirüs salgını kaynaklı ekonomik yavaşlamanın etkilerini nispeten azalttığını kaydetti.

Ancak üçüncü çeyreğin sonu itibarıyla özellikle Avrupa ülkelerinde koronavirüs salgınına yönelik kısıtlamaların yeniden gündeme gelmesinin ihracat pazarlarındaki belirsizliklerin artabileceğinin sinyalini verdiğini vurgulayan Çakıroğlu, "Koç Topluluğu olarak bu dönemde ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak için üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yılın 9 ayında yaptığımız 6,1 milyar TL kombine yatırımla, son 5 senelik toplam yatırımlarımız 40 milyar TL’ye ulaştı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER