Siyaset

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, BM Temsilcisi Spehar ile görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs'taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü Misyon Şefi Elizabeth Spehar'ı kabul etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, BM Temsilcisi Spehar ile görüştü
12-01-2019 00:32

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs'taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü Misyon Şefi Elizabeth Spehar'ı başkent Lefkoşa'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti. Akıncı ve Spehar arasındaki görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

BM Temsilcisi Spehar görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Akıncı ile verimli bir toplantı yaptıklarını belirterek, “ Yarın ABD'ye gitmek üzere ayrılacağım, Washington'a gideceğim ve ABD Federal Hükümeti'ndeki yetkililer ile Kıbrıs'ın durumunu nasıl gördükleri ve BM'nin ilerleyen zamanlardaki rolü üzerine görüşeceğim. Tabii ki Newyork'a da gideceğim, çok önemli olarak, Genel Sekreter de dahil olmak üzere üst düzey BM yetkilileri ile görüşeceğim, Güvenlik Konseyi üyeleri ile görüşeceğim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER