Genel

KKTC Başbakanı Arınç’ı kabul etti

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı münasebetiyle düzenlenecek tören ve etkinliklere katılmak üzere KKTC’de bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı kabul etti. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı münasebetiyle düzenlenecek

KKTC Başbakanı Arınç’ı kabul etti
20-07-2015 21:21

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı münasebetiyle düzenlenecek tören ve etkinliklere katılmak üzere KKTC’de bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı kabul etti.
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı münasebetiyle düzenlenecek tören ve etkinliklere katılmak üzere KKTC’de bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu tarafından kabul edildi. Kalyoncu, etkinliklere katılmak üzere KKTC’ye gelen Arınç’a teşekkür ederek, “Bugün cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşme de ayrı bir öneme sahipti. Her iki cumhurbaşkanının da Kıbrıs sorunu ile yaptığı açıklama 20 Temmuz 1974’ten sonra Kıbrıs Türk tarafının ısrarlar Kıbrıs’ta barış aradığının göstergesi olarak önemli açıklamalardır diye düşünüyorum. Biz de hükümet olarak bu açıklamaların destekçisi konumundayız. Tabi 20 Temmuz’un yıl dönümünde 1950’den bu yana yaşanan süreçte şehit olan, ölen pek çok insan var bunları da rahmetle anmak gerekiyor. Özgürlük ve başı dik yaşamak önemlidir insanoğlu açısından. Biz de bunu gelecek nesillere böyle bir şey bırakmak için uğraş içerisindeyiz umarım başarılı oluruz” dedi.
Arınç ise, Kalyoncu’yu bu göreve atandığı ve hükümeti de Cumhurbaşkanı tarafından kabul edildiği için tebrik ederek, “Önemli bir hükümet modeli ile bu iş tamamlandı. Bildiğiniz gibi iki büyük parti bir araya geldi ve büyük koalisyon diyebileceğimiz 39 milletvekiline sahip bir çoğunluk hükümeti oluşturdular, çok deneyimli bir siyasetçi ve parlamenter olan sayın Kalyoncu Başbakan olarak tayine edildi. her iki kanattan da 5’er bakanla hükümet kuruldu. Kendilerinden takvimi öğrendik Çarşamba günü program konuşulacak ve nihayetinde 27 Temmuz Pazartesi günü güven oylaması yapılacak. Meclisin gündemi bu şekilde belirlenmiş. Güvenoyu alacakları yüzde yüz kesin, bugünkü çoğunlukları itibarıyla. Dolayısıyla atamalarının yapıldığı ve kabul edildiği hükümetin ilk gününden itibaren sayın başbakanının Kıbrıslı Türk kardeşlerimize çok önemli hizmetler verecek bir koalisyon hükümetinin başbakanı olarak hem tebriklerimi hem başarı dileklerimi sunuyorum” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nde 1 yıldır Kıbrıs işleri ile sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görüşmeler gerçekleştirildiğini kaydeden Arınç, “Bizde de ümit ederim ki güçlü bir hükümet kurulur. Hem tabanı ile hem hükümet programı ile hem projeleri ile ve bu hükümetin kurulmasını müteakip ben görevden ayrılacağım, başka bir değerli bakan arkadaşımız Kıbrıs işlerinden sorumlu olacak, bundan sonraki çalışmaları sayın Başbakanımız onunla birlikte yürütecek. O arkadaşımızın da Kıbrıs’a çok katkıları olacağına gönülden inanıyorum” ifadesini kullandı.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER