Genel

Kızına 150 liraya yaptığı düzenekle yürütmeyi öğretti

Antalyalı alüminyum doğrama ustası Ali İhsan Yıldırım, bir ayağını bebekken kaybeden 3,5 yaşındaki kızı Özge'nin protez ayak ile rahat yürüyebilmesi için evinin tavanına, tekerlekli alüminyum ve ipten oluşan düzenek kurdu.

Kızına 150 liraya yaptığı düzenekle yürütmeyi öğretti
03-05-2017 19:29

ANTALYA

Antaya'nın Kepez ilçesi Kuzeyyaka Mahallesi'nde yaÅŸayan Ali Ä°hsan-Ä°lknur Yıldırım çiftinin 6,5 aylık dünyaya gelen kızları Özge, erken doÄŸum nedeniyle üniversite hastanesinden özel bir hastaneye sevk edildi. Buradaki tedavisinin 8. gününde, kangren olan bebeÄŸin sol ayağının "Protein C-S" hastalığı nedeniyle kesilmesi gerektiÄŸi bildirildi.

Aile kızlarını özel hastaneden alıp tekrar üniversite hastanesine götürdü ancak bacak kurtarılamadı.

Baba Ali Ä°hsan Yıldırım, yanlış iÄŸne sonucu damarı yırttıkları gerekçesiyle özel hastane ve doktorlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aile hukuk mücadelesi verirken kızları Özge bir ayağı olmadan büyüdü.

150 liraya mal edilen düzenek ile yürüdü

Baba Yıldırım, sol ayağına protez takılan Özge'nin bu ÅŸekilde yürümeyi öÄŸrenememesi üzerine özel bir rehabilitasyon merkezine baÅŸvurdu. Burada fizik tedavi için yüksek ücret istenmesi üzerine baba Yıldırım, ustası olduÄŸu alüminyum doÄŸramadan düzenek yapmaya karar verdi.

Evin salonunun tavanına alüminyum bir düzenek monte eden baba Yıldırım, tekerlekleri olan düzenekten sarkıttığı ipi de kızını taşıyan kemere baÄŸladı.

Babasının 150 liraya mal ettiÄŸi düzenekle dengesini saÄŸlayan minik Özge, günde iki saat bu ÅŸekilde çalışarak önce dengede durmayı, ardından da yürümeyi ve koÅŸmayı öÄŸrendi. Küçük kız, artık düzeneksiz bir ÅŸekilde ayakta durabiliyor ve yürüyebiliyor.

"Ä°lk adım attığı gün, hayatımın en güzel günüydü"

Baba Ali Ä°hsan Yıldırım, kızının ilk adımını attığı günün, hayatının en güzel günü olduÄŸunu söyledi.

Kızına yaptığı düzeneÄŸin baÅŸka ailelere de örnek olabileceÄŸini anlatan Yıldırım, "Zor günler yaÅŸadık. Kızımın hayatını kolaylaÅŸtırmam gerekiyordu. Kızımı düzeneÄŸe oturtup 'Hadi babana gel kızım' diyorum. O da bana doÄŸru yönelince ister istemez adım atıyor. Bu ÅŸekilde yürümeyi ve dengede durmayı baÅŸardı. Çok mutluyum." dedi.

Hastane ve doktorlar hakkında, "Yeterli delil olmadığı ve suç unsuru bulunmadığı" gerekçesiyle dava açılmadığını aktaran Yıldırım, "Kızımın Protein C-S hastası olduÄŸunu söylediler. Ayağı kesildikten sonra bunun testini yaptırdık. Çocukta böyle bir hastalık yok. Daha farklı testler de yaptırdık yine bir ÅŸey çıkmadı. Bütün tahlilleri yaptık. Hukuk mücadelemizi sürdüreceÄŸiz. Tek isteÄŸimiz sorumluların cezalandırılması." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER