Genel

Kış turizminin gözdesi Çıldır'da şölen heyecanı

Ardahan'da, aylarca yüzeyi buz tutan, balığının yanı sıra atlı kızaklarıyla kış turizminin gözdesi olan Çıldır Gölü ve yörenin tanıtımı amacıyla bu yıl beşincisi düzenlenecek "Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Şöleni" hazırlıkları başladı.

Kış turizminin gözdesi Çıldır'da şölen heyecanı
05-01-2018 15:19

ARDAHAN (AA) - Ardahan'ın Çıldır ilçesindeki Çıldır Gölü ve yörenin tanıtımı amacıyla bu yıl beÅŸincisi düzenlenecek "Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Åžöleni" hazırlıkları baÅŸladı.

Çıldır Gölü kenarındaki Çıldır Belediyesine ait sosyal tesisler önünde 10 Åžubat'ta yapılacak ÅŸölen öncesinde Çıldır Belediye BaÅŸkanı Kemal Yakup AzizoÄŸlu, bölgede incelemelerde bulunup atlı kızakların antrenmanlarını izledi.

Hazırlıkları süren ÅŸölen ile özellikle kış aylarında atlı kızakları, buz tutan gölü ve sazan balığıyla öne çıkan Çıldır ilçesi ve yörenin yerli ve yabancı turistlere tanıtılması amaçlanıyor.

Çıldır Belediye BaÅŸkanı Kemal Yakup AzizoÄŸlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çıldır Gölü'nün tanıtımlarla önce Türkiye'nin gündemine taşındığını belirterek gölün Avrupa ülkelerinde de bilindiÄŸine iÅŸaret etti.

"Çıldır Gölü artık Türkiye'ye mal oldu, sınırlarını aÅŸtı"

Avrupa'daki bazı ülkelerin de Çıldır'da yapılacak etkinliÄŸi beklemeye baÅŸladığını anlatan AzizoÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:

"Bu yıl sezon geç baÅŸladı. Yani çok önceden atlı kızakların göl üzerinde gösteri yapması gerekirdi. Ancak havalardan dolayı donan göl tekrar eriyince olmadı. Göl ÅŸu an yeniden donmaya baÅŸladı. EtkinliÄŸe bu yıl yurt içi ve dışından daha çok katılım olacak. Åžölen için çok sayıda rezervasyon aldık. Ä°sviçre'de de tanıttığımız Çıldır Gölü artık Türkiye'ye mal oldu, sınırlarını aÅŸtı."

Yakup AzizoÄŸlu, 10 Åžubat'ta herkesi Çıldır'a beklediklerini ifade ederek "Åžölen'de atlı kızaklar, atlı okçuluk, cirit ve güreÅŸ gibi etkinliklerle Çıldır Gölü renklenecek." dedi.

"Artık atlar ile gölde tur atmak istiyoruz"

Atlı kızakçı Tekin Akçay da bu yıl gölün yüzeyindeki buzların erimesi ve sezonun geç baÅŸlaması sebebiyle henüz kazanç elde edemediklerini söyledi.

Kışın buz tutan gölde turistleri atlı kızaklarla gezdirip para kazandıklarını vurgulayan Akçay, atlarıyla artık göl üzerinde tur atmak istediklerini kaydetti.

Muhabir: Günay Nuh

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER