Genel

Kırmızı bültenle aranan PKK'lılar AP'de ortaya çıktı

Avrupa Parlamentosu'nda 16'ıncı kez düzenlenen konferansta, sıklıkla terör örgütü PKK propagandası yapıldı.

Kırmızı bültenle aranan PKK'lılar AP'de ortaya çıktı
05-02-2020 23:40

BRÜKSEL(AA) - Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Yunan bir vekil tarafından Türk bayrağına yapılan saygısızlıktan sonra yeni bir skandala imza atılarak, terör örgütü PKK, YPG/PYD yöneticilerinin de katılımıyla sözde Kürt konferansı düzenlendi.

AP'nin "Avrupa BirliÄŸi, Türkiye, Orta DoÄŸu ve Kürtler" baÅŸlığıyla Brüksel'de 16'ıncı kez düzenlediÄŸi konferans PKK propagandasına dönüÅŸtü.

Kırmızı bültenle aranan terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki elebaÅŸlarından Adem Uzun, Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'ın katıldığı konferansta söz alan AP vekilleri sıklıkla Türkiye ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a tehditler savurarak, terör örgütüne methiyeler düzdü.

Konferansta konuÅŸan AP vekilleri, Türkiye’nin Suriye'de savaÅŸ suçu iÅŸlediÄŸini iddia ederken, Suriye'nin kuzeydoÄŸusunda PYD/YPG'nin terör faaliyetlerini ve özerklik arayışlarını meÅŸru göstermeye çalıştı.

Avrupalı vekiller, Belçika'nın, PKK'nın Avrupa temsilcilerinin de aralarında bulunduÄŸu 36 kiÅŸinin yargılanmasının önünü kapamaya yönelik yargı kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

PYD'nin siyasi kanadı da konuşmacı listesinde

SDG ve PYD'nin siyasi kanadı sözde Demokratik Suriye Meclisi (DSM), "kuzey ve doÄŸu Suriye özerk yönetimi genel meclisi eÅŸ baÅŸkanı" Siham Kiryo ile bölgedeki aynı terör örgütünün diÄŸer yöneticileri Pervin Yusuf ve Cihan Hidro'nun isimleri yarın devam edecek konferansın konuÅŸmacı listesinde yer aldı.

Öte yandan, PKK propagandası yapan eski Roj TV yöneticilerinden "Amed Dicle" kod adlı Vahdettin Tayfur'un ismi de yayımlanan listede konuÅŸmacılar arasında bulunuyor.

Konferansta, HDP Milletvekili Gülüstan Kılıç KoçyiÄŸit ve Saadet Partisi Milletvekili Nazır Cihangir Ä°slam da konuÅŸma yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER