Özel Haber

Kırım Tatarlarından Türkiye'ye: Kırım Rusya'dır, artık bunu kabul ediniz!

Kırım Tatarlarının Bölgesel Ulusal-Kültürel Özerklik Başkanı Umerov Türkiye'ye “Kırım Rusya'dır, artık bunu kabul ediniz” diye seslendi

Kırım Tatarlarından Türkiye'ye: Kırım Rusya'dır, artık bunu kabul ediniz!
09-02-2022 01:14

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'da Kırım Tatarlarının Bölgesel Ulusal-Kültürel Özerklik Başkanı Eyvaz Umerov, Türk makamlarının günümüz gerçeklerinden yola çıkarak Kırım'ın artık Rusya toprağı olduğunu kabul etmeleri gerektiğini kaydederek Ankara'ya çağrıda seslendi. 

Rus remi Ria Novosti haber ajansına konuşan Umerov, günümüz gerçeklerinin önemli olduğuna işaret ederek, "Türkiye iktidar partisi, sağduyulu bir hesap yapıp günümüzün gerçeklerinden hareket etmeli ve Kırım yarımadasını Rusya'nın bir parçası olarak tanıması, Kırımlıların tarihi tercihi ve Kırım'ın ana vatanına geri dönüşünü artık kabul etmesi lazım" dedi.

Umerov'a göre, Türk makamları, Kırım'ı tanımayı reddederken, Ukrayna ile flört etme taktiklerini tercih etti. 

Umerov, "Bu sadece anlık bir ekonomik kazanç arzusunun dışında başka bir şey değil. Ukrayna, sonunda Ukrayna devleti gibi bir fenomeni yeryüzünden silebilecek aceleci adımların eşiğinde. Bu kirli oyunun sonucu ne olursa olsun, Kırım Tatarları, Rusya Federasyonu'nun egemen sınırlarını ve Rus Kırım'ın çıkarlarını her türlü tecavüzden koruyacaktır" diye konuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER