Dünya

'Kırım'ın ilhakı ve Ukrayna'daki çatışmalar ilişkilerimizi etkiliyor'

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, "Rusya ve Almanya arasında açık yaralar var. Kırım'ın ilhakı ve Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalar, ikili ilişkilerimiz üzerinde yük olmaya devam edecek" dedi.

'Kırım'ın ilhakı ve Ukrayna'daki çatışmalar ilişkilerimizi etkiliyor'
26-10-2017 03:02

MOSKOVA

Almanya CumhurbaÅŸkanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile Moskova’da gerçekleÅŸtirdiÄŸi görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Almanya ve Rusya arasındaki ilişkilerin, normal düzeyinden çok uzaklaştığını vurgulayan Steinmeier, "Biz ve Rusya, mevcut durumun bizi tatmin edemeyeceği konusunda hemfikiriz." diye konuştu.

Rusya ve Almanya arasındaki iliÅŸkilerde "açık yaralar" ve çözülmeyen sorunlar olduÄŸunun altını çizen Steinmeier, "Özellikle Kırım’ın ilhakı ve Ukrayna’nın doÄŸusundaki çatışmalar, ikili iliÅŸkilerimiz üzerinde bir yük ve yük olmaya da devam edecek." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Putin ise Steinmeier ile görüşmesinde Ukrayna meselesinin ele alındığını belirterek, "Ukrayna’nın güneydoÄŸusunda istikrarın saÄŸlanması için Minsk anlaÅŸmalarının temel oluÅŸturması konusunda Sayın Steinmeier ile hemfikiriz. Rusya’nın giriÅŸimi olan Ukrayna’ya BM Barış Gücü askerlerinin gönderilmesi konusunu da bu baÄŸlamda ele aldık. Tüm zorluklara raÄŸmen geliÅŸmeye devam eden Rusya-Almanya iliÅŸkilerini daha da ilerletmek arzusundayız." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Muhabir: Emre Gürkan Abay

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER