Çevre-Hayat

Kırıkkale'de köy okulu askerler tarafından eğitime hazırlandı

Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Mühimmat ve Garnizon Komutanlığı ekipleri, KırıkkalecHasandede köyündeki Orhan Demirhan İlkokulunun bakım, onarım, boya ve yenileme işlerini yaparak öğrencilerin daha nezih ortamda eğitim almalarına imkan sağladı.

Kırıkkale'de köy okulu askerler tarafından eğitime hazırlandı
18-09-2024 15:42
Kırıkkale

Okul Müdürü Ercan Mutlu, AA muhabirine, köy okulunda imkanların kısıtlı olduğunu söyledi.

Okullar açılmadan önce Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Mühimmat ve Garnizon Komutanlığından okulun eksiklerinin giderilmesi konusunda talepte bulunduğunu anlatan Mutlu, "Kıymetli Komutanımız talebimizi geri çevirmedi, hemen keşif ekibi gönderdi ve eksikleri belirlediler. Sonrasında hızlı bir şekilde çalışmalara başladılar. Özellikle sıcağın altında kahraman askerlerimiz okulumuzun birçok eksiğini giderdi, hatta bizim farkına varamadığımız eksiklikleri de tamamladılar." dedi.

Mutlu, "Burada yapılan sadece boya, badana değil, eğitim gören minik yüreklerimizin gözlerindeki ışıltı, kalplerine vatan, millet ve Atatürk sevgisinin yerleştirilmesi oldu." ifadesini kullandı.

Okulun 6 dönümlük bahçesinin otluk olduğunu, kene gibi böceklerin çocuklar için tehlike arz ettiğini, ilk olarak bu alanların temizlendiğini belirten Mutlu, şöyle devam etti:

"Daha sonra bahçedeki oyun çizgilerini çizdiler, yaklaşık 600 kaldırım taşını boyadılar. Okul içerisindeki tuvaletlerin musluklarını tamir ettiler, değiştirdiler. Yine basketbol sahasını otlardan temizleyip, potaların tamirini yaparak çizgilerini düzenlediler. Okul içi ve dışında açıkta bulunan kabloları kapalı konuma alarak öğrenci sağlığı için güvenli hale getirdiler. Yağmur oluk boruları hasarlı ve kırıktı, bunları tamir edip değiştirdiler, ayrıca okul kütüphanesine kitap bağışında bulundular, akıl zeka sınıfına çocukların gelişimi için oyuncak hediye ettiler. Bir de okulumuzun ses sistemini tamir ettirecekler."

Okul müdürü ve öğrencilerden askerlere teşekkür

Mutlu, TSK'nin sadece hudut korumasında değil, ülkenin başına gelen bütün felaketlerde de çalışmalarıyla ön sırada olduğuna dikkati çekti.

TSK ile gurur duyduklarını dile getiren Mutlu, "Tadilat ve onarım sırasında süreci yakından takip eden TSK ve Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Mühimmat ve Garnizon Komutanlığına şükranlarımızı sunuyoruz. İyi ki varlar." diye konuştu.

Mutlu, okulda 24'ü ilkokul ve 6'sı ana sınıfı olmak üzere toplam 30 öğrencinin eğitim gördüğünü sözlerine ekledi.

3. sınıf öğrencisi Demet Özdemir de asker ağabeylerine okulda yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti.

4. sınıf öğrencisi Doğa Şahin ise "Okulda potalar yapılmış, kapılar boyanmış, bahçede oyun alanları çizilmiş. Asker ağabeylerimize çok teşekkür ederiz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER