Siyaset

'Kimyasal silah kullanılması savaş suçudur'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "İdlib'de kimyasal silah kullandılar. Halkın üstüne kimyasal silah attılar. Kimyasal silah kullanılması savaş suçudur." dedi. - Anadolu Ajansı

'Kimyasal silah kullanılması savaş suçudur'
05-04-2017 20:22

ORDU

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, partisince Ordu'nun Kumru ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Ordu'nun ilçeleri arasında birincilik yarışı olduğunu belirten Kurtulmuş, bu referandumda Kumru ilçesinin sadece Ordu'nun birincisi olmayacağını, Türkiye'de de en yüksek dereceyi yapan ilçelerden birisi olacağını söyledi.

Referanduma az bir süre kaldığını ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"İnşallah bu pazar değil, önümüzdeki pazar Türkiye tarihi bir referandumu yapıyor. Bu referandumla birlikte Türkiye ayaklarındaki prangalardan kurtuluyor ve Allah'ın izniyle koşar adım yeni Türkiye istikametinde, güçlü Türkiye istikametinde yoluna devam ediyor. Türkiye şu andaki mevcut sistemin yüklerini sırtından indiriyor. Bu millete ağır gelen, bu milleti taşıyamayan, bu milletin hayallerini, bu milletin hedeflerini karşılamayan şu mevcut sistemden inşallah 16 Nisan akşamı kurtuluyoruz. Allah'ın izniyle evet, evet, evet diyerek yeni sisteme geçiyoruz." diye konuştu.

Esed rejiminin düzenlediği kimyasal saldırı

Kurtulmuş, Esed rejiminin düzenlediği kimyasal saldırıya ilişkin, şöyle konuştu:

"Gördünüz. İdlib'de kimyasal silah kullandılar evvelsi gün. Halkın üstüne kimyasal silah attılar. Kimyasal silah kullanması savaş suçudur. Bu savaş suçunu işlemelerine rağmen bugün saat 17.00'de bakalım izleyeceğiz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplanıyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi evet bu savaş suçudur dese bile, 5 tane ülkeden birisi de Rusya. Onun için de dünya 5'ten büyüktür diyoruz. Rusya kalkıp rejime arka çıkarsa geçmiş olsun. Hiçbir şekilde Suriye yönetimine karşı yaptırım uygulayamazsınız. Bu ne demektir: 'Öldür öldürebildiğin kadar. At kimyasal silahını atabildiğin kadar' demektir. İnşallah böyle bir karar almazlar."

"Haddini bil"

Kurtulmuş, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un 16 Nisan'daki referanduma ilişkin açıklamalarını da eleştirerek, "Ne dedi, 'Eğer evet çıkarsa evet oyu verenleri denize dökeceğiz' dedi. Haddini bil, ya adam gibi konuş ya sus. Otur oturduğun yerde. Bu millete hakaret etme. Bu millete güven. Bu millet evet de dese hayır da dese milletin kararı başımızın üstündedir de. Bunu diyemiyorsan demokrasinin içindeyim zannetme kendini. Biz ilk günden beri ne diyoruz. Millet ne derse başımızın üstünde." dedi.

Muhabir: Hayati Akçay

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER