Gündem

Kimlikleri olmayan Somali halkına kimliklerini Türk işadamı basacak

İç savaş ve kuraklıktan sonra şimdi de terörle mücadele eden Somali'nin gelişmesinde son yıllardaki en büyük destekçilerinden bir tanesi Türkiye oldu. Türk iş adamı Hasan Önder, daha önce kimlikleri olmayan Somalili halkı için Türkiye'de kimlik basacak.

Kimlikleri olmayan Somali halkına kimliklerini Türk işadamı basacak
28-02-2019 00:42

Son 30 yıldır iç savaş, kuraklık ve terör nedeniyle zor bir dönem geçiren Somali, Türkiye'nin eğitim, sağlık, kalkınma ve askeri alanlarda verdiği destekle ayağa kalkmaya başladı. Türk iş adamı Hasan Önder, Somali Devleti'nin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla yaptığı iş anlaşmaları sonucunda kimlik, ehliyet gibi devlet kıymetli evraklarını basacak. Yapılan bilgilendirmede bu yıl resmi evraklar Türkiye'de basılacak. Türkiye'de evrak basımını öğrenecek Somaliler kendi ülkelerinde basıma devam edecekler.

Konu ile ilgili İHA'ya açıklama yapan işadamı Hasan Önder, "Çok eski bir dostumuz; Somali'de kimlikleri ve ehliyetleri olmayan insanların araçlarının plakalarının olmadığını söyleyince bana çok enteresan geldi. Bir ülke var ama kimlikleri yok. Oradaki Meclis Başkan Yardımcılarının kurmuş oldukları bir şirket üzerinden bana ulaştılar. Bizde neden olmasın, yapabiliriz dedik. Zaten 2011 yılında oraya bir Türk devleti giriş yapmış. Ama Türkiye açısından ticari anlamda kısıtlı bir hacim var.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER