Genel

Kimlik avı saldırıları 2. çeyrekte 1,2 milyona ulaştı

"Birinci çeyreğin sonuçlarını özetlerken Kovid-19'un son aylarda dolandırıcıların ve saldırganların ana teması olacağını tahmin etmiştik. "

Kimlik avı saldırıları 2. çeyrekte 1,2 milyona ulaştı
19-08-2020 14:28

Kovid-19 salgınında çeşitli hedeflere odaklanan kimlik avı saldırıları, 2. çeyrekte Türkiye'de 1,2 milyona ulaştı.

Kaspersky açıklamasına göre, firma tarafından yapılan analizler, kimlik avı saldırılarının giderek daha hedefli hale geldiğini ortaya koydu.

Saldırganların, insan kaynaklarından geliyor gibi görünen işten çıkarma e-postaları ve teslimat bildirimleri gibi yeni yöntemler kullandığı da görüldü. Bu yeni eğilimlerin sonucunda, güvenlik çözümleri Türkiye'de 1 milyon 201 bin 787 adet kimlik saldırısı tespit etti.

Kaspersky, "2020 2. Çeyrek Spam ve Kimlik Avı" başlıklı yeni raporunda, bunların yanı sıra başka bulgulara da yer verdi.

Kimlik avı, en eski ve en esnek sosyal mühendislik saldırısı türlerinden biri. Birçok ayrı yöntemle farklı amaçlar için kullanılan bu saldırılar, dikkatsiz kullanıcıları bazı sitelere çekerek kişisel bilgilerini girmeye ikna ediyor. Bu bilgiler arasında banka hesabı parolaları, ödeme kartı ayrıntıları veya sosyal medya hesaplarına giriş için kimlik bilgileri yer alıyor. Kötü niyetli kişiler, bu bilgileri para çalmak veya kurumsal ağlara izinsiz girmek için kullanabiliyor. Bu da kimlik avını popüler bir ilk sızma yöntemi haline getiriyor.

Kimlik avı saldırılarının çok geniş ölçekte yapılması bu yöntemin güçlü olmasının ardındaki nedenlerden biri. Yasal kurumların adı altında sahte sayfalara yönlendiren çok fazla sayıda e-posta gönderen saldırganlar, kullanıcıların kimlik bilgilerini toplama şansını artırıyor. 2020'nin ilk 6 ayında, bu iyi bilinen saldırı türü farklı bir yüzünü daha gösterdi.


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER