Sağlık

Kıbrıs’ta HIV Salgın Analiz Raporu, Bakan Ataoğlu’na sunuldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde HIV/AIDS'in durumunu ve konumunu belirlemek, olası salgının tehdit büyüklüğünü ortaya çıkarmak amacıyla yaptığı matematik modelleme çalışmalarının sonucu olan HIV Salgının Analizi-2018 Raporu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'na sunulduğunu belirtti.

Kıbrıs’ta HIV Salgın Analiz Raporu, Bakan Ataoğlu’na sunuldu
05-02-2019 20:02

Yakın Doğu Üniversitesi Deneysel Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezi (DESAM) araştırmacıları, Kıbrıs'ta HIV Enfeksiyonu ve AIDS konusu üzerinde önemli çalışmalar yapan heyetin Kıbrıs'ın kuzey ve güneyini kapsayan, Kıbrıs'ta HIV Salgınının Matematiksel Bir Model Kullanılarak Analizi” üzerine yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan “HIV Salgınının Analizi-2018 Raporu”nun KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'na sunulduğunu kaydetti.

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, yaptıkları çalışmalarda elde ettikleri veriler ile ilgili Bakan Ataoğlu'na bilgi verdi. Prof. Dr. Şanlıdağ, Kıbrıs'ta HIV salgınının şu an için olmadığını ortaya koyan raporda ayrıca, önümüzdeki 50 yıl içerisinde Kıbrıs'taki HIV salgınının dinamiklerinin öngörüldüğünü aktardı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER