Genel

Kıbrıs Konferansında yoğun diplomasi trafiği sürüyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsviçre'nin Crans-Montana kentinde devam eden Kıbrıs Konferansı kapsamında, yoğun diplomasi trafiğini sürdürüyor.

Kıbrıs Konferansında yoğun diplomasi trafiği sürüyor
05-07-2017 19:58

CRANS-MONTANA (AA) - Ä°sviçre'nin Crans-Montana kentinde devam eden Kıbrıs Konferansı kapsamında, Le Regent Kongre Merkezi'nde bu sabah yapılması planlanan toplantılar ertelendi.

Konferansta Türk heyetine baÅŸkanlık eden DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, KKTC BaÅŸbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar DenktaÅŸ ve DışiÅŸleri Bakanı Tahsin ErtuÄŸruloÄŸlu ile kahvaltıda bir araya geldi.

Daha sonra Ä°ngiltere'nin Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile görüÅŸen ÇavuÅŸoÄŸlu, ardından sırasıyla BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ve Yunanistan DışiÅŸleri Bakanı Nikos Kotzias ile buluÅŸtu.

ÇavuÅŸoÄŸlu bu görüÅŸmeleri takiben KKTC CumhurbaÅŸkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geldi.

GörüÅŸmelerde konferansın gidiÅŸatına iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulunulduÄŸu öÄŸrenildi.

Eide heyetlerle bir araya gelecek

Öte yandan Eide, TSÄ° 19.00'da garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve Ä°ngiltere ile adanın her iki kesiminden liderle birlikte 5'li toplantı gerçekleÅŸtirecek. Eide, bu toplantıdan önce de müzakere heyetleriyle görüÅŸecek.

Akıncı temaslarını sürdürüyor

KKTC CumhurbaÅŸkanı Akıncı ise müzakere heyeti ile çalışmalarına sabahın erken saatlerinde baÅŸladı.

Ä°ngiliz Bakan Duncan ile Kıbrıs Konferansı'nda gelinen son noktayı ele alan Akıncı, konferans için Crans-Montana'ya gelen KKTC'li siyasetçilerle bilgilendirme toplantılarını da sürdürüyor.

KKTC BaÅŸbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı DenktaÅŸ, DışiÅŸleri Bakanı ErtuÄŸruloÄŸlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel BaÅŸkanı Tufan Erhürman ve Toplumcu Demokrasi Partisi Genel BaÅŸkanı Cemal ÖzyiÄŸit, Milletvekilleri ArmaÄŸan Candan ve Zeki Çeler ile Ulusal Birlik Partisi temsilcisi OÄŸuzhan HasipoÄŸlu, Akıncı'nın bilgilendirme toplantılarına katılıyor.

Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, dün yaptığı açıklamada BM Genel Sekreteri Guterres’in konferansa katılmak üzere yarın yeniden Crans-Montana'ya geleceÄŸini bildirmiÅŸti.

Guterres, geçen cuma konferansa üçüncü gününde dahil olarak baÅŸkanlık etmiÅŸ ve cumartesi Ä°sviçre'den ayrılmıştı.

Kıbrıs Konferansı 28 Haziran'da başlamıştı.

Muhabir: Bayram AltuÄŸ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER