Gündem

Kıbrıs Herbaryum ve Doğa Tarihi Müzesi düzenlenen törenle açıldı

Yakın Doğu Üniversitesinin çeşitli birimlerinde 18 yıldır sürdürülen bilimsel çalışmalar sırasında toplanmış olan ve 11 bin farklı çeşit bitki örneği, mantar çeşitleri, böcek türleri, çeşitli sürüngen türleri, deniz canlıları ve Kıbrıs jeolojisi ile ilgili materyal

Kıbrıs Herbaryum ve Doğa Tarihi Müzesi düzenlenen törenle açıldı
07-05-2019 20:17

Müzenin açılışında, Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, Yakın Doğu Üniversitesi Deprem ve Zemin Araştırma ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cavit Atalar, Kıbrıs Herbaryum ve Doğa Tarih Müzesi Müdürü Prof. Dr. Salih Gücel ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali birer konuşma yaptı.

Prof. Dr. Hassan: “Yeni bir ulus ötesi nitelik kazanıldı”

Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, Kıbrıs Herbaryum ve Doğa Tarih Müzesi'nin bilim, eğitim ve doğaya giden yolu keşfetme ortamı olduğunu ifade ederek Üniversitenin önemli bir sentezi gerçekleştirmek amacıyla ivmesini sürekli artırdığını söyledi. Bitki örneklerinin kurutularak özel tekniklerle saklanmasının 18 yıldır sürdürülen bilimsel çalışmaların ürünü olduğunu dile getirerek, müzenin özelliklerinden bahseden Prof. Dr. Hassan, “Kıbrıs'a özgü bin 600'e yaklaşmış bitki türünün 11 bin örneği, Kıbrıs'a özgü 140 ve Kuzey Kıbrıs'a özellikle Beşparmak Dağları bölgesinde yer alan 19 çeşit bitki türü müzede yer alıyor. Fosiller ve jeolojik materyaller, böcek örnekleri, uğur böceği koleksiyonu, sürüngen örnekleri, mantarlar, deniz yosunları sergileniyor” dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER