Genel

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, 2020'yi değerlendirdi:

"Salgın döneminde işten çıkarma yapmadık. Bazı grup şirketlerinde yeni alımlar gerçekleştirdik"

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, 2020'yi değerlendirdi:
13-12-2020 14:00

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Holding'in yıl sonu beklentilerine ilişkin, "2020 yılı cirosunun, geçen yılın cirosu olan 7 milyar doları yakalayamasa da yakın bir seviyede olacağını öngörüyoruz. İhracat seviyemiz ise 2 ila 2,3 milyar dolar seviyelerinde olacaktır." dedi.

Kibar, Holding'in 2020 gerçekleşmeleri ve 2021 beklentilerine ilişkin yaptığı açıklamada, grup olarak 2019 yılını hedefledikleri gibi 7 milyar dolar ciro ile kapattıklarını hatırlattı.

2020 yılında başlayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle, maliyet artışı ve yüksek rekabet koşullarının da etkisiyle neredeyse her sektörün kayıp yaşadığını ifade eden Kibar, oldukça hızlı bir başlangıç yaptıkları 2020'nin başında, Çin'de başlayan salgın sürecini yakından takip ederek, salgın Avrupa'ya ulaşmadan önce tüm aksiyon planlarını hazırlayarak gerekli tedbirleri aldıklarını anlattı.

Kibar, "Türkiye'de ilk vakanın görüldüğü andan itibaren biz de farklı senaryolara göre yaptığımız hazırlıkları devreye aldık. Ülke çapında virüse karşı verdiğimiz mücadele ve süreci birlik beraberlik içinde yönetmemiz sayesinde pek çok kazanımımız oldu." dedi.

Salgının hem küresel hem de ülke ekonomisinde yarattığı tüm olumsuzluklara rağmen süreci iyileştirme yönündeki çalışmaları aralıksız devam ettirdiklerini belirten Kibar, otomotiv sektöründe Avrupa bağlantıları nedeniyle planlı duruşlar ve lojistik kaynaklı yavaşlamalar meydana gelse de bugün gelinen noktada çalışan sağlığını odak noktası olarak belirlemeye devam edip çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER