Medya

KEP Adresini Bildirmeyen Medya Kuruluşlarının Yayını Durdurulacak

Medya hizmet sağlayıcı kuruluşlarda Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) kullanımı zorunlu hale getirildi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) 30 günlük süre içerisinde KEP adreslerini kurula bildirmeyen kuruluşların yayınlarının 3 ay süreyle durdurulacağını açıkladı.

KEP Adresini Bildirmeyen Medya Kuruluşlarının Yayını Durdurulacak
10-01-2018 19:50

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adreslerini bildirmeyen medya hizmet sağlayıcısı kuruluşlara ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Medya kuruluşlarına verilen 30 günlük süre kapsamında, KEP adreslerini Üst Kurula bildirmeyen kuruluşların yayınının 3 ay süreyle durdurulacağı açıklandı.

Beilrtilen süre içersinde bu şartın yerine getirilmemesi halinde ise ilgili kuruluşların yayın lisansı iptal edilerek kanal ve frekans kullanımına son verileceği ifade edildi.

M. Kurtuluş Nevruz: 3 ay içinde bildirilmesi gerekiyor...

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan TÜRKKEP Yönetim Kurulu Başkanı M. Kurtuluş Nevruz, şunları kaydetti:

“Dijital dönüşüme direnmeyin” önerisinde bulundu. Nevruz, “Kurulun internet sitesinde ilan edilen medya hizmet sağlayıcı kuruluşların, KEP adreslerini 5 Şubat 2018'e kadar Üst Kurula bildirmesi gerekiyor. Bu durum artık sadece bilgi ve talep değil yaptırımları da beraberinde getiriyor. KEP, yasal geçerli ve teknik olarak güvenli elektronik posta yöntemidir.

Sistemde tüm gönderici ve alıcıların kimlikleri kayıtlıdır. İleti içeriğinin veri bütünlüğü korunur ve değişmezliği güvence altına alınır. KEP, yasal ve geçerli tek elektronik gönderi yöntemidir.

Teknoloji, hız, inovasyon, siber güvenlik ve dijital dönüşümün kilit rol oynadığı çağımızda KEP kullanımının elzem olduğunun altını çizmek gerekiyor.

Bu uygulamaya kuruluşların sadece zorunluluk olarak bakmamaları gerekiyor. KEP ile birlikte fesih, dilekçe, başvuru, talimat, ödeme emri, sözleşme, taahhütname, sipariş, mutabakat, ihbar, ihtar ve “e-faturaya e-itiraz” gibi alıcıyı ve göndericiyi belirli yükümlülükler altına sokan her türlü resmi evrak gönderimi güvenli, hızlı, kolay ve ekonomik olarak gerçekleştirilir”.

Dijital dönüşüme direnen şirketlerin taktik hatası...

Nevruz, dijital dönüşüme direnen şirketlerin taktik hatası yaptığını, kısa yoldan çözümü olan işler için maliyet ve zaman konusunda gereksiz bir israfla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Nevruz, “Şirketler genellikle yaşanan teknik aksaklıklardan dolayı KEP’i suçluyor ancak öncelikle kendi teknik alt yapılarını, internet erişimlerini, kullandıkları browser ve e-imza protokollerini vb. kontrol edip aksaklığın sebebinin nereden kaynaklandığını anlamaları gerekiyor” dedi.

İlgili duyuruya şu linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.rtuk.gov.tr/tebligatlar/3796/5468/kayitli-elektronik-posta-adresini-bildirmeyen-kuruluslarin-tebligat-niteliginde-duyurulmasi.html

TÜRKKEP Hakkında...

2008 yılında kurulan TÜRKKEP, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP)  Hizmet Sağlayıcısı olarak, 25 Şubat 2013 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), E-Fatura Hizmet Sağlayıcısı (Özel Entegratör) ve E-Fatura Saklamacı Kuruluş olarak da, 27 Eylül 2013 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığı’nca (GİB) yetkilendirildi.

KEP, e-Tebligat, e-Fatura, e-Arşiv ve e-Saklama gibi hizmetler ile şirketlerin dijitalleşmesini sağlayan Türkiye’nin ilk özel kurumu olan TÜRKKEP,  yaygın satış ağı ve 190’ın üzerindeki bayisi ile tüm bu hizmetlerin aynı noktadan alınabildiği tek hizmet sağlayıcısı kurum olma özelliği taşıyor.

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER