Genel

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nın yeni yol haritası belirlendi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümün yeni yol haritasını yarın İstanbul'da düzenlenecek toplantıda kamuoyuyla paylaşacak.

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nın yeni yol haritası belirlendi
11-09-2019 17:52

ANKARA (AA) - Çevre ve Åžehircilik Bakanı Murat Kurum, 3 temel ilke, 4 ana baÅŸlık ve 8 maddeden oluÅŸan Kentsel DönüÅŸüm Eylem Planı'nı yarın kamuoyuna açıklayacak.

Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından 2012 yılında baÅŸlatılan kentsel dönüÅŸüm çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Bakan Kurum, kentsel dönüÅŸümün yeni yol haritası olan Kentsel DönüÅŸüm Eylem Planı'nı yarın Ä°stanbul'da düzenlenecek toplantıda kamuoyuyla paylaÅŸacak.

Kurum'un yaptığı belediye ziyaretleri, yaklaşık 60 ilde vatandaÅŸlarla yapılan görüÅŸmeler ve kentsel dönüÅŸüm paydaÅŸlarıyla yapılan istiÅŸare toplantıları sonucu Kentsel DönüÅŸüm Eylem Planı hazırlandı.

Hazırlanan 5 yıllık eylem planı, 3 temel ilke, 4 ana baÅŸlık ve 8 maddeden oluÅŸuyor. Temel ilkeleri, yerinde, gönüllü ve hızlı dönüÅŸüm olan 8 maddelik eylem planıyla doÄŸal afetlere kalıcı çözümler bulunacak.

Köklü yenilikler getirecek eylem planıyla finansman kaynaklarının nasıl karşılanacağı ana hatlarıyla duyurulacak.

Muhabir: Zehra Aydın


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER