Özel Haber

Kazan Başkonsolosu Erikan: Başkurtistan'la ticari ilişkilerin geliştirilmesini istiyoruz

Türkiye’nin Kazan Başkonsolosu İsmet Erikan, Rusya Federasyonu’na bağlı Başkortostan'la ticari ilişkilerin geliştirilmesinin istendiğine dikkat çekti

Kazan Başkonsolosu Erikan: Başkurtistan'la ticari ilişkilerin geliştirilmesini istiyoruz
29-01-2021 09:35

MOSKOVA - ÖZEL

Türkiye'nin Kazan (Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti) Başkonsolosu İsmet Erikan, RF Başkortostan Cumhuriyeti ile ticari ilişkilerin geliştirilmesinden yana olduklarını kaydetti.

Rus Realnoe Vremya haber sitesine konuşan Türk Başkonsolos Erikan, Rus-Türk ilişkileri bağlamında ikili ilişkileri değerlendirdi. Erikan, "Başkortostan da bizim için çok önemli bir bölge. Bu cumhuriyetle ticareti geliştirmek, karşılıklı olarak birbirimize yatırım yapmak istiyoruz. Ve Kazan'da düzenlediğimiz bazı etkinliklerin, Ufa'da (Başkortostan'ın başkenti) ve konsolosluk bölgesinin diğer şehirlerinde yapılmasını isterim. Ancak bu küçük, iğrenç, görünmez virüs tüm planlarımızı altüst etti. Bu yıl ve gelecekte planladığımız her şeyi hayata geçireceğimizi çok umuyoruz. Hepinize sağlıklı hayat diliyorum!" dedi.

BAŞKORTOSTAN CUMHURİYETİ LİDERİ HABİROV'U TÜRKİYE'YE BEKLİYORUZ!

Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu sözlerine şöyle devam etti: Türkiye-Tataristan ticaret hacminin artmasını istiyorum. Bu yıl Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov'un Türkiye'yi ziyaret etmesini umuyoruz. Ayrıca Tataristan Cumhuriyeti Parlamento Başkanı Farid Muhametşin'i ve Başkortostan Cumhuriyeti lideri Radiy Habirov'u (geçen yıl pandemi nedeniyle onun ziyareti iptal edildi) da Türkiye'ye bekliyoruz!"

Tataristan ve Başkortostan'da dev Türk şirketlerin faaliyet gösterdiğini hatırlatan Türk diplomat Erikan, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dış ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarmak için önümüze hedef koydu. Hala bu hedefin çok uzağındayız. Ancak potansiyel yüksek. Ve birlikte çok çalışırsak, bu hedeflere ulaşabiliriz" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER