Dünya

Kazakistan'dan Türk iş insanlarına yatırım çağrısı

Kazakistan, Türk iş insanlarını yatırım yapmaya davet etti.

Kazakistan'dan Türk iş insanlarına yatırım çağrısı
15-09-2020 19:21
Ankara

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Türk iş insanlarını Kazakistan'a yatırım yapmaya davet etti.

Büyükelçisi Saparbekuly yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl haziran ayında yapılan seçimleri kazanarak ülkenin ikinci cumhurbaşkanı olan Tokayev'in önceliğinin halkının refah seviyesini yükseltmek olduğunu belirti.

Saparbekuly, Tokayev’in 1 Eylül'de yaptığı, "Yeni Bir Gerçek Karşısında Kazakistan: Eylem Zamanı" baÅŸlığını taşıyan ulusa sesleniÅŸ konuÅŸmasında ilan ettiÄŸi projelerin Türk iÅŸ insanlarının Kazakistan’a yatırım yapmasına olanak saÄŸladığı aktarılarak, "Ulusa sesleniÅŸte zikredilen alanların hepsinde Türkiye’nin tecrübesi vardır. Dolayısıyla Türk iÅŸ adamları bu olanakları deÄŸerlendirebilir." ifadesine yer verildi.

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı mücadelede ve sonrası döneme hazırlık baÄŸlamında Kazakistan ile Türkiye’nin uyumlu hareket ettiÄŸini vurgulanan Saparbekuly, salgın krizini fırsata çevirme olanağının bulunduÄŸunu, bu baÄŸlamdaki projelerin ikili iliÅŸkilerin daha da güçlenmesine zemin hazırlayacağını aktardı.

Saparbekuly, Kazakistan'da 2025 yılına kadar 24 bin kilometrelik yol ve 20 yeni hastanenin inşasının planlandığını, bunun Türk inşaat ve sağlık sektörü şirketleri için büyük fırsatlar sunduğunu belirti.

Tüp bebek konusunda da Kazakistan'ın yatırımları teÅŸvik ettiÄŸini kaydeden Saparbekuly, ilaç ve tıbbi malzemelerin Kazakistan’da üretilmesinin bir ulusal güvenlik konusu olarak görüldüğünü ve Türk ilaç ÅŸirketlerinin Kazakistan’a yatırım yapmalarına destek verileceÄŸini ifade etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER