Yerel haber-Şirket Haber

Kayserigaz ve Bursagaz, doğal gaz dağıtım ekipmanlarını 3D teknolojisiyle üretecek

SOCAR Türkiye’nin grup şirketlerinden Kayserigaz ve Bursagaz, 3D yazılım teknolojisi ile daha düşük maliyetli doğal gaz dağıtım ekipmanları üretmek üzere yeni bir Ar-Ge projesini hayata geçirdi

Kayserigaz ve Bursagaz, doğal gaz dağıtım ekipmanlarını 3D teknolojisiyle üretecek
26-06-2021 15:51

İZMİR (AA) - SOCAR Türkiye’nin grup şirketlerinden Kayserigaz ve Bursagaz, 3D yazılım teknolojisi ile daha düşük maliyetli doğal gaz dağıtım ekipmanları üretmek üzere yeni bir Ar-Ge projesini hayata geçirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Kayserigaz ve Bursagaz SOCAR Türkiye Doğal Gaz İş Birimi çatısı altında ortak bir Ar-Ge projesi başlattı.

Güvenli, çevreci ve ekonomik doğal gaz hizmetini en iyi ve en kaliteli şekilde verme hedefiyle Ar-Ge çalışmaları yürüten Kayserigaz ve Bursagaz, ‘3D Yazdırma Teknolojileri ile Doğal Gaz Dağıtımda Kullanılacak Ekipmanların Üretiminin Araştırılması Projesi’ni hayata geçirdi.

Çalışma kapsamında, doğal gazın dağıtımında kullanılan ekipman ve parçaların 3D yazdırma teknolojisiyle üretilmesi için yazılım geliştirilmesi planlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SOCAR Türkiye Doğal Gaz İş Birimi Tarife, Yatırım ve Paydaş İlişkileri Direktörü Ertan Yıldız, SOCAR Türkiye’nin yenilikçi vizyonuyla aralıksız devam eden ve sektöre yön veren nitelikte Ar-Ge çalışmalarına bir yenisini eklediğini kaydetti.

Doğal gaz dağıtım şirketlerinin envanterindeki tüm parçaların 3D teknolojisiyle yazdırılarak üretilmesini öngören bu projenin önemli avantajlar sağlayacağını ifade eden Yıldız, “Yeni dağıtım şebekelerinin kurulumu veya mevcut şebekelerin bakımı sürecinde çok sayıda malzeme kullanılıyor. Bu malzemelerin bir kısmında temin etme veya gecikme sorunu yaşanabiliyor. Bazı ekipmanların ise maliyetleri yüksek olabiliyor. 3D teknolojisiyle alternatif bir üretim yaparak daha düşük maliyetle, daha hızlı ve stok ihtiyacı olmadan malzeme temin etmemiz mümkün olacak. Şirketlerin maliyetleri azalırken, yeni şebeke kurulumu ve bakım süreleri kısalabilecek." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldız, şu anda 3D teknolojisiyle ekipman üretiminin detaylı analizini yaptıklarını, üretilebilecek parçaların altyapı oluşturularak ya da hizmet alımı yöntemiyle temin maliyetlerini belirleyeceklerini aktardı.

Araştırmaların sonunda elde edilen verilerle çok ölçütlü karar verme modellerinin kullanıldığı bulut tabanlı parça temin öneri ve bilgilendirme sistem yazılımı geliştireceklerini ifade eden Yıldız, son aşamada ise geliştirdikleri yazılımla üretime geçeceklerini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER