Genel

Kaynak Holding'i kayyum atanmadan düşük fiyata satmışlar

Eski Kaynak Holding yöneticilerinin, kayyum atanmadan bir hafta önce 792 milyon lira değerindeki holdingi, Hollanda'da kurulan bir şirkete 52 milyon liraya sattıkları tespit edildi.

Kaynak Holding'i kayyum atanmadan düşük fiyata satmışlar
21-10-2017 02:46

Ä°STANBUL (AA) - FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiÄŸi gerekçesiyle Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruÅŸturmada, eski yöneticilerin kayyum atanmadan bir hafta önce 792 milyon lira deÄŸerindeki holdingi, Hollanda'da kurulan bir ÅŸirkete 52 milyon liraya sattıkları tespit edildi.

Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiÄŸi gerekçesiyle Kaynak Holding'e yönelik soruÅŸturmada, yeni detaylar ortaya çıktı.

SoruÅŸturmada, 792 milyon lira deÄŸerindeki Kaynak Holdingin, kayyum atanmadan bir hafta önce Hollanda'da kurulan "INL Partners BV" ÅŸirketine 52 milyon liraya satıldığı tespit edildi.

Hissedarlara 29 milyon 500 bin lira kar payı

KurulduÄŸu tarihten itibaren hiç kar payı vermeyen Kaynak Holding'in, kayyum atamasından kısa süre önce hissedarlarına 29 milyon 500 bin lira kar payı dağıttığı belirlendi. Bu payların da ABD, Almanya, Hollanda ve Ä°ngiltere'de kurulan havuz banka hesaplarında geri toplanarak örgüte aktarıldığı ortaya çıktı.

Ayrıca, FETÖ'nün tüm organizasyonlarından toplanan paraların az miktarının, Asya ve Afrika ülkelerindeki yapılanmalarına aktarıldığı, geri kalan yaklaşık yüzde 95'lik payın ise ABD ve AB ülkelerine gönderildiÄŸi tespit edildi.

Muhabir: Halil Demir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER