Genel

Kaymakamdan ilçeye 'okuma alışkanlığı' yatırımı

İlçesindeki tüm okullara kütüphane kazandırmak ve okuyan bir Tosya hayali ile yola çıkan Kastamonu'nun Tosya Kaymakamı Pişkin, her hafta belirlediği kahvehane, ev ve okullara giderek, vatandaşlar ve öğrencilerle kitap okuyor.

Kaymakamdan ilçeye 'okuma alışkanlığı' yatırımı
29-11-2017 19:11

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, ilçesine en büyük yatırımı okuma alışkanlığı kazandırarak yapmak isteyen Tosya Kaymakamı Deniz PiÅŸkin, hem ilçedeki kütüphane sayısını artırmaya çalışıyor hem de her hafta kahvehaneleri, kursları, okulları ve evleri ziyaret ederek kitap okuyor.

PiÅŸkin "Kütüphanesiz okul, kitapsız öÄŸrenci kalmasın" sloganıyla baÅŸlattığı "Okuyan bir Tosya hayalim var" kampanyası kapsamında ziyaret ettiÄŸi yerlerde beraberindekilerle yaklaşık 20 dakika kitap okuyor, ilçede kütüphane ve okuyan kiÅŸi sayısını artırmayı hedefliyor.

Kaymakam PiÅŸkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki 25 okulun sadece 9'unda kütüphane olduÄŸunu söyledi.

Bu durumu öÄŸrendiÄŸinde çalışmalara baÅŸladığını anlatan PiÅŸkin, "Okullarımıza yeni kütüphaneler kazandırmayı hedefledik ama kütüphaneler ve kitaplar tek başına anlam ifade etmeyen yerler. Onlar okurlarla, öÄŸrencilerle, kitapseverlerle buluÅŸtuÄŸunda heyecan baÅŸlıyor. Bu noktada 'Okuyan bir Tosya hayalim var' kampanyasını baÅŸlattık." dedi.

Sık sık okumalar yaptıklarını dile getiren Deniz PiÅŸkin, "Her hafta 2 okulumuzu ziyaret edip, öÄŸrencilerle birlikte kitap okuyoruz. Toplumun farklı kesimlerini okuma kampanyasına katmak adına Tosya Halk EÄŸitim Merkezimizdeki kursiyerlerimizle kitap okuyoruz. Kahvehanelerimizi ziyaret edip, oradakilerle birlikte kitap okuyoruz. Zaman zaman velilerimize konuk olup, öÄŸrenci ve velilerimizle birlikte evlerde kitap okuyoruz. Son olarak da Tosya Meydanı'nda çok sayıda ilçe sakinin katılımı ile kitap okuması yaptık." diye konuÅŸtu.

Kampanyaya, haziran ayında Ankara'da yaÅŸayan DiÅŸ Hekimi Berk Koni'nin eÅŸine doÄŸum günü hediyesi olarak Tosya Ä°lkokuluna kütüphane yaptırarak destek olduÄŸunu anımsatan Kaymakam PiÅŸkin, Türkiye'nin birçok noktasından kitap desteÄŸi gelmeye devam ettiÄŸini belirtti.

Amacının ilçedeki tüm okullara kütüphane kazandırmak olduÄŸunu vurgulayan PiÅŸkin, "Kampanyamız duyulmaya baÅŸladıktan sonra Türkiye'nin birçok noktasından kütüphane yapımı noktasında yardımlar, destekler gelmeye baÅŸladı. Tosyalı kardeÅŸlerimiz de kampanyamıza büyük destek saÄŸlıyor. Türkiye'nin birçok noktasından kitaplar geliyor. Bu etkinlikleri çeÅŸitlendirmek adına çok okunan çocuk yazarlarını ilçemize getirmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kampanyanın baÅŸta hayal olarak baÅŸladığını belirten Deniz PiÅŸkin, ilgi ve destekleri gördükten sonra bunun bir hayal olmadığını, ayakları yere basan bir beklenti haline dönüÅŸtüÄŸünü de sözlerine ekledi.

Muhabir: Özgür Alantor

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER