Çevre-Hayat

Kayıboyu Camii'ni tamamlamaya çalışıyorlar

Bilecik'te, zemininde açılan marangozhaneden üretilen tomruk ve keresteden sağlanan gelir ve hayırseverlerin desteğiyle yapılan Kayıboyu Camii, tamamlanmaya çalışılıyor.

Kayıboyu Camii'ni tamamlamaya çalışıyorlar
17-01-2018 08:17

BİLECİK

Bilecik'te, zemininde açılan marangozhanenin geliri ve bir miktar da hayırseverlerin desteğiyle yapılan 2 bin 500 kişilik 4 minareli Kayıboyu Camisi, tamamlanmaya çalışılıyor.

Kayıboyu Cami Yaptırma Yaşatma ve Kültür Derneği Başkanı Ehliman Bozkurt, 2004 yılında temelini atarak heyecanla başladıkları macerada mutlu sona ulaşmaya az kaldığını söyledi.

"Tomruk ve keresteden elde ettiğimiz tüm geliri camiye aktardık"

Hürriyet Mahallesi'nin 4 yıldır muhtarlığını yaptığını anlatan Bozkurt, "Aynı mahallede bulunan camimize 4 yıl yer aradık. Sonunda Milli Emlak'tan bulduk. Allah nasip etti. Caminin temelini attıktan üç yıl sonra bu marangozhaneyi açtık. O gün bugündür Orman Bölge Müdürlüğünden ve köylülerden envantere kayıtlı hibe tomruk alıp işliyoruz." dedi.

Bozkurt, dernek bünyesindeki marangozhanede 3 kişinin ücretli, 9 kişinin de farklı dönemlerde gönüllü çalıştığını ifade ederek, "12 yıldır işleyen bir atölye. Tomruk ve keresteden gelir sağlıyoruz. Tüm gelirini camiye aktardık. Halen de aktarıyoruz. Caminin yapımında hayırsever desteği çok az. En büyük gelir kaynağımız işlediğimiz keresteler oldu." diye konuştu.

4 minareli cami 2 bin 500 kişilik

Halen caminin tüm giderlerinin marangozhaneden kazanılan parayla karşılandığını dile getiren Bozkurt, şunları kaydetti:

"Her şey cami için, ne kazanıyorsan cami için. Kazandığımız tüm gelirleri harcayarak bugünlere geldik. Şu anda 4 minareli camimizin ibadet kapasitesi 2 bin 500 kişi. Alt kısımda bulunan içinde abdesthane ve tuvalet bulunan 700 metrekarelik bölümünü, 400 kişilik konferans salonunu tamamlamaya çalışıyoruz. İçinde namaz kılınabiliyor ancak tam anlamıyla bitiremedik camimizi. Marangozhane çalışıyor, camimizin inşaatı ilerliyor."

76 yaşındaki gönüllü...

Caminin temelinin atıldığı günden bu yana para almadan çalışan 76 yaşındaki Adem Demirkol ise sadece Allah rızası için ter döktüğünü vurgulayarak, "Burası benim iş yerim, ahiret iş yeri, dünyayeri değil. Allah razı olsun buraya hizmet etmeye geldim, parayla değil gönülle. Hep geliyorum bu cami başladığından beri geliyorum. Ne iş varsa yapıyorum, kazıyorum, kürekliyorum, yarıyorum." dedi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER