Genel

Katar Emiri Al Sani'den ambargonun kaldırılması çağrısı

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, ülkesine yönelik ambargonun kaldırılması çağrısında bulundu.

Katar Emiri Al Sani'den ambargonun kaldırılması çağrısı
18-10-2017 20:06

CAKARTA (AA) - Katar Emiri Åžeyh Temim bin Hamed Al Sani, ülkesine yönelik ambargonun kaldırılması çaÄŸrısında bulundu.

Endonezya'yı ziyaret eden Katar Emiri Åžeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Devlet BaÅŸkanı Joko Widodo, görüÅŸmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Al Sani, basın toplantısında yaptığı açıklamada, ülkesine 4 aydır haksız bir ÅŸekilde uygulanan ambargonun kaldırılması çaÄŸrısında bulunarak diplomatik krizin sona ermesi için de görüÅŸmeye açık olduklarını ifade etti.

Yaşanan krizden kazanan olmayacağını vurgulayan Al Sani, kardeş olduklarını ve bu krizde herkesin kayıp verdiğini belirtti.

Bu arada Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Åžeyh Ahmed bin Casim bin Muhammed Al Sani, Endonezya-Katar Ä°ÅŸ Forumu'nda yaptığı konuÅŸmada, Katar'ın ambargo krizinden her zamankinden daha güçlü ve bağımsız olarak çıktığını belirtti. Al Sani, Katar'daki ticaretin olumsuz bir ÅŸekilde etkilenmediÄŸinin altını çizdi.

Muhammed Al Sani, ablukanın ülkesine yeni ve alternatif yollar açtığını ve bu durumda özel sektörün önemli rol oynadığını kaydetti.

Endonezya hükümeti de Katar krizine müdahil tüm taraflara itidal çaÄŸrısı yaptı.

Suudi Arabistan, BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Bahreyn, 5 Haziran'da yaptıkları açıklamayla Katar ile tüm diplomatik iliÅŸkilerini kestiklerini duyurmuÅŸtu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn hava sahalarını Katar'a kapatmış, söz konusu diplomatik ablukaya daha sonra bazı baÅŸka ülkeler de katılmıştı.

Muhabir: Mahmut Atanur

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER