Dünya

Kassam Tugayları, İsrail'in esirlerini kurtarırken bazı esirleri de öldürdüğünü duyurdu

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze Şeridi'nde 4 esiri kurtadığı "operasyon" esnasında bazı esirleri de öldürdüğünü açıkladı.

Kassam Tugayları, İsrail'in esirlerini kurtarırken bazı esirleri de öldürdüğünü duyurdu
08-06-2024 21:52
Gazze

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail ordusunun esirlerini kurtardığı operasyonda korkunç bir katliam yaptığını" belirtti.

Netanyahu: "Gazze'deki tüm esirleri canlı ya da ölü geri getirene kadar durmayacağız"İsrail'in Gazze'deki Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 210'a yükseldiBiden ve Macron'dan yüzlerce Filistinlinin öldürüldüğü esir operasyonuna destek mesajıFilistin, İsrail'in Nusayrat saldırısı nedeniyle BMGK'nin acil toplanmasını istedi

Ebu Ubeyde, İsrail'in "bazı esirleri kurtarmayı başardığını ancak bazılarını da öldürdüğünü" kaydetti.

➡️ İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Nusayrat'taki bir UNRWA okulunun dersliklerinde gizlenen 17 Hamas ve İslami Cihad mensubunun öldürüldüğü öne sürüldü

Gazze'deki hükümet, İsrail ordusunun açıkladığı listeyi yalanladı ⤵️

❝Nusayrat katliamında öldürdüklerini iddia ettiği… pic.twitter.com/UGZH0Z4QdX

— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) June 8, 2024

İsrail'in, saldırı düzenlediği Nusayrat Mülteci Kampı'nda "çok yönlü savaş suçu" işlediğini vurgulayan Ebu Ubeyde, "Bundan ilk zarar görecek olan İsrailli esirlerdir." ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu, bugün Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki çeşitli noktalara saldırılar düzenlediğini ve iki bölgede 4 İsrailli esirin canlı olarak kurtarıldığını duyurmuştu.

Kurtarılan esirlerin Tel Aviv yakınlarındaki Sheba Tel-Hashomer Hastanesi'ne getirildiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedilirken, esirlerin kurtarılması sırasında çıkan çatışmalarda 1 İsrail polisinin ise öldüğü belirtilmişti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı ve çeşitli bölgelere eş zamanlı şekilde kara, hava ve denizden yoğun şekilde düzenlediği saldırılarda 210 Filistinlinin öldüğü, en az 400 Filistinlinin yaralandığı bildirilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER