Genel

Kaspersky'den “siber güvenliğin yatırım önceliği devam ediyor“ tespiti

"2020, birçok şirketi yanıt vermeleri gereken zor durumlara soktu"

Kaspersky'den “siber güvenliğin yatırım önceliği devam ediyor“ tespiti
16-12-2020 14:10

Kaspersky tarafından yayınlanan "Investment adjustment: aligning IT budgets with changing security priorities" başlıklı rapora göre, siber güvenlik, işletmeler arasında yatırım için öncelikli olmaya devam ediyor.

Kaspersky açıklamasına göre, bilgi teknolojileri harcamalarının payı KOBİ'ler için 2019'da yüzde 23 iken 2020'de yüzde 26'ya, işletmeler için yüzde 26'dan yüzde 29'a yükseldi. Kuruluşların yüzde 71'i siber güvenlik bütçelerinin gelecek 3 yıl içinde daha da büyümesini bekliyor. Bu rakamlar, Kovid-19 salgını sırasında her iki segmentte de genel bilgi teknolojileri bütçelerinin düşmesine ve ekonomik olarak en çok etkilenen KOBİ'leri etkileyen siber güvenlik kesintilerine rağmen gerçekleşti.

Dış koşullar ve olaylar, işletmelerin bilgi teknolojileri önceliklerini etkileyebiliyor. Kovid-19 karantinasının bir sonucu olarak, kuruluşlar acil dijitalleşmeden maliyet optimizasyonuna kadar değişen iş ihtiyaçlarını karşılamak için planlarını değiştirmek zorunda kaldı.

5 binden fazla bilgi teknolojileri ve siber güvenlik uygulayıcısının katıldığı bir ankete dayanan Kaspersky raporu, son bilgi teknolojileri güvenliği ekonomisi eğilimlerini ve bunların bu yılki olaylarla nasıl ilişkili olduğunu gözlemliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER