Sağlık

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi tüp bebek merkeziyle hizmet veriyor

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesinin Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi'nde, kadın ve erkekteki kısırlık nedeni araştırılıyor, yumurtlama, aşılama, tüp bebek, gonad hücreleri ve embriyo dondurma işlemlerine yönelik hizmet veriliyor.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi tüp bebek merkeziyle hizmet veriyor
24-08-2023 15:38
İstanbul

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Aralık 2022'de hizmete alınan Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi'nde son teknolojik cihazlarla hizmet sunuluyor.

Merkezde, kadın ve erkekteki kısırlık nedenlerinin araştırılması amacıyla gerekli tanısal testler ve muayeneler, yumurtlama, aşılama, tüp bebek, mikroenjeksiyon, testiküler sperm ekstraksiyonu (TESE/Mikro TESE), embriyo ve gonad hücreleri dondurma işlemleri yapılıyor.

"Belgeler tamamlandığında tedavi protokolü başlatılıyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Uzmanı Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Ali Yılmaz, merkezlerinde yumurtalık rezervi azalmış ya da fertilite koruyucu tedavi gereksinimi olan kişiler için alanında uzman hekimlerce tetkikler yapılarak bir değerlendirme sürecinin başlatıldığını belirtti.

Yılmaz, bu değerlendirme sonrası kişilere özel tedavi seçenekleri hakkında bilgilendirmeler yapıldığını, ardından güncel bilimsel veriler doğrultusunda en uygun tedavinin belirlendiğini aktardı.

Üremeye yardımcı ve fertilite koruyucu tedavilerde gerekli belgelerin tamamlanabilmesinin ve sürecin başlatılmasının özellikle yoğun çalışan kamu merkezlerinde uzayabildiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Merkezimizde belgeler tamamlanır tamamlanmaz tedavi protokolüne uygun zamanda başlanılmakta, ileri tarihlere randevu verilmemektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği doğrultusunda sağlık kurulu raporu çıkarılmaya uygun olan hastalarımız için sağlık kurulu raporları hızla çıkarılıp tedavileri başlanılmaktadır. Yanlış bilinenin aksine kamu hastanelerine bağlı üremeye yardımcı tedavi merkezlerinde sadece sağlık kurulu raporu çıkarılabilen hastalara hizmet verilmemektedir. Rapor çıkarılması uygun olmayan hastalarımız da yine sağlık uygulama tebliğinde belirtilen kurallar ve fiyatlandırma üzerinden hizmet alabilirler."

Yılmaz, özel ve kamu hastanelerinde üremeye yardımcı tedavi protokollerinin farklılık göstermediğine değinerek, kamu hastanelerinin ekonomik açıdan avantajlı olduğunu vurguladı.

Merkezde, bu güne kadar aşılama, tüp bebek tedavisi ya da yumurta dondurma amacıyla 223 hastaya dosya açıldığını belirten Yılmaz, infertilite polikliniğine başvuru sayılarının artmaya devam ettiğini bildirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER