Genel

Karlov suikastı davasında savcı esasa ilişkin görüşünü açıkladı

Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastına ilişkin davada savcı 5 sanığın ikişer, 3 sanığın ise birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

Karlov suikastı davasında savcı esasa ilişkin görüşünü açıkladı
05-03-2020 17:26

ANKARA (AA) - Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un, o sırada görevli olmayan polis memuru Mevlüt Mert AltıntaÅŸ tarafından öldürülmesine iliÅŸkin 28 sanıklı davada 5 sanığın ikiÅŸer, 3 sanığın ise birer kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Karlov suikastına iliÅŸkin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduÄŸu 28 sanıklı davanın görülmesine Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

DuruÅŸmada Cumhuriyet Savcısı esasa iliÅŸkin görüÅŸünü açıkladı.

Savcı, 8 sanık için "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs" suçundan ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Bu sanıklardan "fail" olarak kabul edilen 5'i hakkında, Karlov suikastına iliÅŸkin "kasten öldürmek" suçundan da birer kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis istenirken, "kasten öldürmeye yardım" ile suçlanan 3 sanık hakkında 30'ar yıla kadar hapis talebinde bulunuldu.

Bu 8 sanığın, olay sırasında yaralanan üç kiÅŸiye iliÅŸkin "kasten öldürmeye teÅŸebbüs" suçu ile "genel güvenliÄŸi tehlikeye sokmak" suçlarından da 70 yıl 6'ÅŸar ay hapse çarptırılmaları istendi.

Sanıklardan 5'inin "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15'er yıla kadar hapisleri talep edildi. "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan yargılanan 6 sanığın beraatı, arasında FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduÄŸu firari 9 sanığın dosyasının ise ayrılması istendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER