Sağlık

Kardiyolog Prof. Dr. Hamza Duygu: “Enerji içecekleri kalp krizi riskini artırıyor”

Kalp Sağlığı Haftası dolayısıyla kalp sağlığı üzerine açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamza Duygu, gençlerin sık kullandığı enerji içeceklerinin kalp krizi riskini artırdığını ve kalpte ritim bozukluğuna yol açtığını söyledi.

Kardiyolog Prof. Dr. Hamza Duygu: “Enerji içecekleri kalp krizi riskini artırıyor”
13-04-2019 18:02

Kalp damar hastalıklarının birden fazla faktöre bağlı bir hastalık olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hamza Duygu, kalp damar hastalıkları riskini artıran ve her toplumda etkin olan risk faktörleri hakkında bilgi verdi.

Sigara içmenin, düzensiz beslenmenin, aşırı kilo almanın, aşırı alkol tüketiminin ve aşırı stresin kalp ve damar sağlığı için önemli risk faktörleri arasında olduğunu söyleyen Prof. Dr. Duygu, aynı zamanda yaş, cinsiyet, genetik ve etnik etkenlerin de kalp ve damar sağlığını bozan risk faktörleri arasında olduğunu belirtti.

Yaş, cinsiyet, genetik ve etnik etkenlerin değiştirilemez etkenler grubunda olduğunu belirten Duygu, sigara tüketimine bağlı kalp rahatsızlıkları, sağlıksız beslenme alışkanlıkları, aşırı alkol tüketimine bağlı rahatsızlıklar, oturgan yaşam, şişmanlık, kan yağları, kan basıncı ve kan şekeri yüksekliğinin ise düzeltilebilir risk faktörleri olduğunu kaydetti.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER