Gündem

Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser TBMM'de konuştu

TBMM Genel Kurulu, bir aylık aranın ardından toplandı TBMM Genel Kurulu, bir aylık aranın ardından Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı. .

Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser TBMM'de konuştu
26-01-2021 21:26

Haber Merkezi - Ankara

TBMM Genel Kurulu, bir aylık aranın ardından toplandı

TBMM Genel Kurulu, bir aylık aranın ardından Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı. 

Gündemdışı söz alan AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, İstiklal Savaşı gazisi Kazım Karabekir Paşa'nın vefat yıl dönümüne ilişkin söz aldı.

Kazım Karabekir'in, milli mücadele yıllarının unutulmaz kahramanlarından biri olduğunu anımsatan Eser, "Kazım Karabekir Paşa'mızın bugüne kadar anlatılamayan fikirleri ve hayatı hakkında bugün söyleyeceğimiz her söz ona olan minnetimizi ifade etme gayretinden öteye gidemeyecektir.

Oysa o yeteri kadar anlatılmayan 66 yıllık hayatında kazandığı sayısız zaferlerle bir yandan Alçıtepe Kahramanı ve Şark Fatihi olarak anılmış, diğer yandan yüreğine sığdırdığı binlerce çocukla yetimler babası olmuştur." dedi.

Kazım Karabekir'in açtığı okullara değinen Eser, Karabekir'in dil, din ve ırk ayırımı yapmadan her yetimi sahiplendiğini söyledi.

Kazım Karabekir'in Türk-Ermeni ayrımı yapmaksızın tüm öksüz ve yetim çocukları himayesine aldığına işaret eden Eser, "Yetim kalan Ermeni çocukların kendi dilini, dinini bilerek yetişsin diye Trabzon'a gönderip, Hristiyan yetimhanelerine yerleştirmiştir.

Buralarda yetişen vefalı Ermeni yetimler, Kazımkarabekir Paşa'ya besledikleri sevgi ve muhabbetlerini onun karakalem resmini çizip, hediye ederek ölümsüzleştirmişlerdir.

Tablonun üzerinde 'yetimler Babası Kazım Karabekir Paşa Hazretlerine Trabzon Ermeni yetimleri tarafından 9 Eylül 1338' yazmaktadır. Ermeni yetimlerin paşaya ithafen tablo üzerine yazdıkları bu not, tarihimize ışık tutmaktadır." diye konuştu.

Editör - dikGAZETE.com

Cumhurbaşkanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı 2021 yılı bütçesi üzerine AK Parti gurubumuz adına konuşmamızı gerçekleştirdik.
Bütçemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. pic.twitter.com/sBcpyetdSI

— Av.Selman Oğuzhan ESER???????? (@avSelmanEser) December 15, 2020
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER