Kültür Sanat

Karadağlı sanatçı Joskic, Filistin'de yaşananlara dikkati çekmek için duvar resmi çiziyor

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, İsrail'in saldırıları altındaki Filistin'de yaşananlara dikkati çekmek için duvar resimleri yapılıyor

Karadağlı sanatçı Joskic, Filistin'de yaşananlara dikkati çekmek için duvar resmi çiziyor
17-08-2024 15:52
Karadağ

Karadağlı ressam Miso Joskic, Podgoritsa'daki bir binanın duvarına resmettiği "tebessüm eden Filistinli çocuklarla" İsrail'in Filistin'deki saldırılarına dikkati çekmeyi hedefliyor.

Joskic, bu resmi temmuzda çizmeye başladığını söyleyerek Filistin'le Dayanışma Hareketi üyelerinin kendisine yardım ettiğini belirtti.

Duvar resmiyle Filistinlilere dayanışma mesajı göndermeyi de amaçladıklarını ifade eden Joskic, "Her eylemin ve sesin durumu değiştirmeye katkıda bulunabileceğine inanıyoruz." dedi.

Joskic, "(Filistin'deki) Son olaylar başladığında, Filistin'le Dayanışma Hareketi bu projeyi başlattı. Projeyi eylül başında bitirmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Halktan da destek aldıklarını dile getiren Joskic​​​​​​​, duvar resmini yaparken insanların da iskeleye çıkarak kendisine yardım ettiklerini kaydetti.

"Duvar resminin ana fikri, Filistinli çocukların gülümsemesidir"

Filistin'le Dayanışma Hareketi Koordinatörü Denis Mekic, duvar resminin yapılmasının insani bir destek olduğunu vurgulayarak bu şekilde Filistinlilere destek mesajı gönderdiklerini dile getirdi.

Mekic, "Duvar resminin ana fikri, Filistinli çocukların gülümsemesidir. Bu; umudun, inancın, dünyaya olumlu bir bakış açısının tezahürünü temsil etmektedir." dedi.

Filistinli çocukların zorlu durumlarla mücadele ettiğine işaret eden Mekic, "Onlar, karşılaştıkları yıkım, korku ve en kötü şeylere rağmen, umut ve inanç uğruna, kararlılıklarıyla özgürlük, bağımsızlık ve adalet mücadelesinden vazgeçmiyorlar" dedi.​​​​​​​

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER