Kültür Sanat

Kapadokya'nın gözdesi Ihlara Vadisi'ne ziyaretçi akını

Dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan, "Kapadokya'nın incisi" Ihlara Vadisi'ni geçen yıl ziyaret eden turist sayısı, 2016'ya göre yüzde 20 artarak 421 bin oldu.

Kapadokya'nın gözdesi Ihlara Vadisi'ne ziyaretçi akını
14-01-2018 17:16

AKSARAY(AA) - Dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan, tarihi ve doÄŸal güzellikleri bir arada bulundurmasından dolayı adeta açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi'ni geçen yıl ziyaret eden turist sayısı, 2016'ya göre yüzde 20 artarak 421 bin oldu.

Aksaray Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa DoÄŸan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güzelyurt ilçesi sınırları içerisinde yer alan, "Kapadokya'nın incisi" olarak nitelendirilen Ihlara Vadisi'nin Aksaray'ın en önemli ören yeri olduÄŸunu söyledi.

Vadiyi ziyaret eden turistlerin hem doÄŸal güzellikleri hem de tarihi ve kültürel alanları gezme imkanı bulduÄŸunu belirten DoÄŸan, "Vadiye gelen turistlerin çoÄŸu yürüyüÅŸü tercih ediyor. Vadi, 14 kilometre uzunluÄŸunda, 150-200 metre derinliÄŸinde. Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük kanyonu olarak biliniyor. Buraya gelen ziyaretçiler doÄŸal güzelliklerin yanında tarihi kiliseleri, kültürel alanları ve çok sayıda kaya oyma mekanı ziyaret ederek eÅŸsiz bir tabiat harikasını temaÅŸa etmiÅŸ oluyorlar." diye konuÅŸtu.

En çok ziyaret edilen ören yerleri arasında

DoÄŸan, Kapadokya bölgesinde bu yıl önemli bir turist yoÄŸunluÄŸunun yaÅŸandığını, bölge içinde yer alan Ihlara Vadisi'nin de en çok ziyaret edilen alanların başında geldiÄŸini vurguladı.

Vadide yapılacak bazı düzenlemeler ve tanıtım faaliyetleri ile ilginin daha da artmasını saÄŸlayacaklarını aktaran DoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:

"Ihlara Vadisi, geçtiÄŸimiz yıl Kapadokya bölgesi içerisinde Göreme Açık Hava Müzesi'nin ardından en çok ziyaret edilen ikinci mekan oldu. Vadiyi bu yıl geçen yıla oranla yüzde 20'lik bir artışla 421 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Bu sayıyla vadi, Türkiye'de en çok ziyaret edilen 10 ören yerinden biri olmayı da baÅŸardı. Ayrıca Güzelyurt ve GülaÄŸaç ilçelerimizde bulunan yeraltı ÅŸehirlerimiz, Ihlara Vadisi'nin bitiminde yer alan Selime Katedrali ve Ä°pek Yolu üzerinde bulunan tarihi kervansaraylarımız da ziyaretçiler tarafından oldukça ilgi görüyor. Buraların da tanıtımını yaparak ilimizin turist sayısını ilerleyen yıllarda daha da üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz."

"Herkesin gelip görmesini tavsiye ediyorum"

Ziyaretçilerden Mert DurmuÅŸoÄŸlu, Ä°stanbul'dan ilk defa geldiÄŸi Ihlara Vadisi'ni çok beÄŸendiÄŸini dile getirerek, ÅŸunları kaydetti:

"Tam bir doÄŸa harikası. Hele ki sabah gelip burada yürüyüÅŸ yapmak ve ardından merdivenleri çıkmak iyi bir spor oldu bizim için. GezdiÄŸimiz kiliseler, Melendiz Çayı'nın şırıltısı mükemmel. Vadide oksijen oldukça bol. Herkesin gelip görmesini tavsiye ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER