Yerel haber-Åžirket Haber

Kanada Okulları'ndan ücretsiz ve sertifikalı “Eğitimde Değişimin 3 Anahtarı“ semineri

Kanada Okulları Akademik Koordinatörü Ayşen Karşit: "Öğrenciler, okulumuzda uygulanan Kanada Eğitim Sistemi, 'inquiry based learning' ile yetkinlik temelli öğrenmeye doğru yönelerek, beceri ve yeteneklerini daha da geliştirmekte"

Kanada Okulları'ndan ücretsiz ve sertifikalı “Eğitimde Değişimin 3 Anahtarı“ semineri
14-04-2021 15:56

Kanada Okulları Akademik Koordinatörü Ayşen Karşit, "Eğitim kuşkusuz önümüzdeki yıllar içinde önemli değişikliklerden geçecektir. Burada öğrencileri etkileyecek en önemli değişiklik ise neyin, nasıl ve hangi seviyede öğrenileceğini belirleyen eğitim programlarında olacaktır." ifadelerini kullandı.

Kanada Okulları'ndan yapılan açıklamada Karşit, tüm eğitimcileri Kanada Okullarındaki ücretsiz ve sertifikalı olan "Eğitimde Değişimin 3 Anahtarı" seminerine davet etti. Katılımcılar okulun web sitesindeki formu doldurarak bu eğitimden ücretsiz olarak faydalanabiliyorlar.

Öte yandan Karşit, salgın sonrasında eğitimin nasıl olacağına ilişkin tüm dünyada yaşanan tartışmalar hakkında değerlendirmede bulundu.

Dünyanın bir çok ülkesinde yer alan Kanada Okul sisteminin Türkiye’de kurulurken "Gelecek Yüzyılın Eğitim Modeli" olarak velilere ve öğrencilere sunulduğunu hatırlatan Karşit, şunları kaydetti:

"Tüm dünyada salgın sonrası eğitimin nasıl olacağı konuşuluyor. Bu konuda en önemli makalelerin yer aldığı Journal of Educational Change’de Yong Zhao ve Jim Watterston’a göre eğitimde değişimin başlayabilmesi için yapılması gerekenler var. Eğitim kuşkusuz önümüzdeki yıllar içinde önemli değişikliklerden geçecektir. Burada öğrencileri etkileyecek en önemli değişiklik ise neyin, nasıl ve hangi seviyede öğrenileceğini belirleyen eğitim programlarında olacaktır.

Öğrenciler, okulumuzda uygulanan Kanada Eğitim Sistemi, 'inquiry based learning' ile yetkinlik temelli öğrenmeye doğru yönelerek, beceri ve yeteneklerini daha da geliştirmekte. Biz okullarımızın bulunduğu şehirdeki Anadolu Liselerini ve Özel Okulları, yetkinlik temelli öğrenme modelini deneyimlemeleri ve anlamaları için okulumuza davet ediyoruz. Önümüzdeki eğitim yılı içinde de okulumuzda yetkinlik temelli eğitimin, Kanada eğitim sisteminin eğitimlerini eğitimcilere vermeye başlayacağız."

Karşit, öğrencilerin eşit olarak teknolojiye ulaşabildiği bir ortam yaratıldığında, eğitimdeki değişimi başlatmak için yanıtlanması gereken soruların olduğunu belirterek, "Neyi öğretmeliyiz? Her şeyi ezbere bilen, yapay zeka kullanan makinelerle yarışmak için ezberlemeyi temel alan eğitim programlarının yerine, bizi daha insan yapan sosyal-duygusal akıl ile donanmış kendine özgü bireyler, insanlar olmayı yetiştiren eğitim programlarına ihtiyacımız var. Kanada Okullarının da eğitim felsefesi budur." değerlendirmesinde bulundu.

Eğitimin, yaşam boyu öğrenmeye, mutluluğa, imkanlara ve insanlığa katkı sağlamanın bir yolu olarak görülmesi gerektiğini aktaran Karşit, "Okulların, öğrencilerin bilinçli seçimler yapması, tutkularını ve benzersiz yeteneklerinin geliştirilmesi için tüm eğitim hayatı boyunca öğrenme alanlarına kapsamlı erişim ve öğrenmeyi sağlaması gerekir. Bu amaçla eğitim sistemleri öğrencinin yeteneklerini geliştirilmelidir. Öğrencilerin kendi tutku ve güçlü alanlarını geliştirecek ‘esnek’ yani bir öğrenme kalıbına sokmayan eğitim programlarına ihtiyaç var. " açıklamasını yaptı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER