Ekonomi

'Kamu bankalarının verdiği destekle hareket başladı'

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Son yıllarda Türkiye'de faizlerin düşmesi, hükümetin istikrar kazanması ve vizyonel yönetim anlayışı insanlarımızın konut alımına yansıdı." dedi.

'Kamu bankalarının verdiği destekle hareket başladı'
07-06-2018 17:24

ANTALYA (AA) - Konut GeliÅŸtiricileri ve Yatırımcıları DerneÄŸi (KONUTDER) Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Altan Elmas, "Son yıllarda Türkiye'de faizlerin düÅŸmesi, hükümetin istikrar kazanması ve vizyonel yönetim anlayışı insanlarımızın konut alımına yansıdı" dedi.

Sur Yapı Yönetim Kurulu BaÅŸkanı da olan Elmas, AA muhabirine, inÅŸaat sektörüne iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Türk ekonomisinde inÅŸaat sektörünün payının son yıllarda ciddi oranda arttığını anlatan Elmas, "Ä°nÅŸaatın dolaylı olarak etkilediÄŸi yüzde 30'luk sanayinin üretim kesimi var. Onu da dikkate aldığımızda hizmetler, nakliye kesimi var. Dünya kadar bir ekosistemi etkiliyor inÅŸaat." diye konuÅŸtu.

Elmas, inÅŸaatın Türk ekonomisi için önemli bir sektör olduÄŸuna iÅŸaret ederek, "Türk insanı inÅŸaat sektöründe çok güçlü. Dünyada söz sahibi olduÄŸumuz birkaç tane sektörden bir tanesi inÅŸaat sektörü. Ciddi anlamda yurt dışında iÅŸ yapan firmalarımız müteahhit arkadaÅŸlarımız var. Altyapıdan konut yapılarına, özellikli yapılardan her türlü faaliyeti dünyanın her tarafında gerçekleÅŸtiriyor meslektaÅŸlarımız." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Son yıllarda konut talebinde artış olduÄŸunu dile getiren Elmas, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Son yıllarda Türkiye'de faizlerin düÅŸmesi, hükümetin istikrar kazanması ve vizyonel yönetim anlayışı insanlarımızın konut alımına olumlu yansıdı. Genç nüfusumuz, 30 yaÅŸ ortalama grubumuz, yeni evliliklerle beraber ciddi bir konut talebi de oluÅŸturdu. Faizleri düÅŸürüp, eriÅŸimi de saÄŸlayabildiÄŸimizde ciddi anlamda artış oluyor. Bu da son 15 yılda inÅŸaat sektörünü çok büyüttü. Åžimdi kamu bankalarının verdiÄŸi destekle hareket baÅŸladı. Ä°lgiden memnunuz, hedeflerimizi aÅŸtık. 15 Haziran'a kadar insanlarımız bu fırsatı deÄŸerlendirsin.

Elmas, konut sektörünün önümüzdeki dönemde ciddi anlamda canlanmasını beklediklerini kaydetti.

Antalya'da yürütülen projeler

Sur Yapı'nın Antalya'da yürütülen Kepez ve Santral mahallelerinde uygulanacak kentsel dönüÅŸüm projesine de deÄŸinen Elmas, projenin 1 milyon 300 bin metrekarelik arazi büyüklüÄŸüne sahip olduÄŸunu anlattı.

Projede 3 bin 267 hak sahibinin olduÄŸunu hatırlatan Elmas, ÅŸöyle devam etti:

"Caddeleri, sosyal donatı alanları, camileri, okulları, 157 bin metrekare alanda büyük kent parkı, kent tramvayına entegre edilmiÅŸ büyük bir ÅŸehir projesi ortaya çıkıyor. Örnek bir ÅŸehirleÅŸme çalışması yaptık. Türkiye'deki, belki dünyadaki birçok kentsel dönüÅŸüm uygulamalarına örnek teÅŸkil edecek. Hem bu büyüklükte çalışma hem de bu kadar çok hak sahibinin olduÄŸu bir alan yok. Bu proje Türkiye'de ilk, bundan sonraki kentsel dönüÅŸüm çalışmalarına örnek teÅŸkil edecek. Ä°çinde 17 bin civarında konut olacak. Ofisler var, dükkanlar, alışveriÅŸ merkezi, okullar, camiler var. Bu tek başına bir konut projesi deÄŸil, ÅŸehir dokusu. Burada bir ÅŸehir inÅŸaa ediyoruz."

Elmas, ilk etapta 6 bin 500 konutu yaparak teslim edeceklerini ifade etti.

Projenin tamamının 8 milyar liralık büyüklükte olduÄŸuna deÄŸinen Elmas, "8 yıllık projeksiyonumuz var. Yıllık 1 milyar liralık iÅŸ hacminin doÄŸacağını düÅŸünüyoruz. Bin 200 kiÅŸi ÅŸantiyemizde çalışıyor. Dışarıdan hizmet verenler var, dolaylı hizmet de yüksek. Antalya'da her yıl 1 milyar liralık hacim oluÅŸturacağız. 5 bin kiÅŸilik de istihdam oluÅŸturmuÅŸ olacağız." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER