Sağlık

'Jinekomasti operasyonu için Kış mevsimi en doğru dönem'

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Açıkel, jinekomasti operasyonu için en rahat dönemin kış ayları olacağını söyledi.

'Jinekomasti operasyonu için Kış mevsimi en doğru dönem'
15-01-2019 14:32

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Açıkel, Erkekler arasında en sık gözlenen estetik sorunlardan biri olan jinekomasti ve tedavisi hakkında açıklama yaptı. Prof. Dr. Cengiz Açıkel, jinekomasti operasyonu için en rahat dönemin kış ayları olacağını kaydederek, "Jinekomasti operasyonu sonrasında bir süre korse kullanımının gerekir. Kış aylarında korse kullanımı daha rahat olacağı için hastalar tarafından da kış mevsiminin tercih edilir".

"Jinekomasti sorunlarının yüzde 15'i hastalık kaynaklı"
Prof. Dr. Cengiz Açıkel jinekomasti nedeniyle ameliyat olan yüzde 85'inde bir hastalık saptanmadığı ancak yüzde 15 lik kısmında jinekomastiye neden olan tümör, endokrin veya metabolizma hastalığı, ilaç kullanımı, psikolojik stres, obezite, travma, viral enfeksiyon veya ailesel yatkınlık gibi değişik nedenler olabildiğini belirterek, jinekomasti ameliyatı öncesinde kişilerin bir endokrin ve metabolizma hastalıkları uzmanına başvurarak nedene yönelik kapsamlı bir muayeneden geçmesi gerekli olduğu söyledi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER