Genel

İzmir'deki FETÖ operasyonları örgütün kripto ağını açığa çıkarttı

Son iki ayda örgütün sivil, eğitim ve mali yapılanması ile TSK ve emniyet teşkilatındaki gizli yapılanmasına yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 614 şüpheliden 301'i tutuklandı.

İzmir'deki FETÖ operasyonları örgütün kripto ağını açığa çıkarttı
21-10-2017 20:07

Ä°ZMÄ°R (AA) - Ä°zmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik son iki ayda örgütün sivil, eÄŸitim ve mali yapılanması ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet teÅŸkilatındaki gizli yapılanmasına yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 614 ÅŸüpheliden 301'i tutuklandı.

AA muhabirinin derlediÄŸi bilgilere göre, Ä°zmir Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca yürütülen soruÅŸturma kapsamında son iki ayda örgütün gizli haberleÅŸme programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen 816 ÅŸüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Åžubesi ekiplerince, ÅŸüphelilerin yakalanması için 64 operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda gözaltına alınan 614 zanlıdan 301'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 229'u ise serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan 84 ÅŸüphelinin emniyetteki iÅŸlemlerinin devam ediyor. Haklarında yakalama çıkarılan 2 ÅŸüphelinin ise baÅŸka dosyadan tutuklu bulundukları belirlendi.

TSK'daki kripto yapılanma açığa çıkarıldı

TSK'daki kripto yapılanmaya yönelik operasyonda örgütün "mahrem abileri" tarafından aranan ve toplantılara çaÄŸrılan 268 askeri personel tespit edildi.

Bunlar arasında haklarında daha önce iÅŸlem yapılmayan 98'i muvazzaf, 19'u meslekten ihraç edilen 117 asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele ve Ä°stihbarat ÅŸubeleri ekipleri, Ä°zmir merkezli 45 ilde 29 Eylül'de düzenlediÄŸi eÅŸ zamanlı operasyonda 98 ÅŸüpheliyi gözaltına alındı, adliyeye sevk edilen zanlılardan 73'ü tutuklandı.

Etkin piÅŸmanlık hükümlerinden yararlanan bazı ÅŸüpheliler, örgüt hakkında önemli bilgiler verdi.

FETÖ'nün "hususi"lerine yönelik operasyonda da örgütünün TSK ve emniyet teÅŸkilatındaki mensuplarından sorumlu 51 ÅŸüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Organize Suçlarla Mücadele Åžubesi ekiplerince, Ä°zmir merkezli 19 ilde eÅŸ zamanlı düzenlenen operasyonda 23 ÅŸüpheli gözaltına alındı.

FETÖ için adam yetiÅŸtiren "hususi"lere operasyon

Åžüphelilerin, örgüt hiyerarÅŸisinde "hususi" olarak anılan sözde "sivil imamların" özellikle maddi durumu iyi olmayan ortaokul çağındaki çocukları hedef aldıkları, onları küçük yaÅŸtan itibaren örgütün amaçları doÄŸrultusunda yetiÅŸtirdikleri, TSK ve emniyet teÅŸkilatı sınavlarına hazırladıkları bildirildi.

Örgütün, mali ve eÄŸitim yapılanmasına yönelik operasyonda da örgütün kapatılan okulları ve kayyum atanan ÅŸirketlerinde çalıştıkları belirlenen 98 kiÅŸi hakkında yakalama kararı verildi.

Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü ekiplerince, 20 Eylül'de düzenlenen eÅŸ zamanlı operasyonda gözaltına alınan 87 ÅŸüpheliden 52'si tutuklandı.

Muhabir: Åžafak Yel

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER