Genel

İzmir'de FETÖ'nün yeni yapılanması ortaya çıkarıldı

Ege Bölgesi'nde yeniden yapılanmaya çalışan FETÖ, polisin operasyonuyla deşifre edildi. İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, 114 kişi gözaltına alındı, örgütün yeni bir kriptolu program kullandığı tespit edildi.

İzmir'de FETÖ'nün yeni yapılanması ortaya çıkarıldı
25-07-2017 17:39

Ä°ZMÄ°R (AA) - Ä°zmir Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžubesi ekipleri, Ä°zmir Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı koordinesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) eylem ve faaliyetlerinin deÅŸifre edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Ä°zmir, Ä°stanbul, MuÄŸla ve Aydın'da önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Operasyonda, FETÖ'nün sözde "Ege Bölge Ä°mamı" N.K'nın (37) da aralarında bulunduÄŸu 114 ÅŸüpheli gözaltına alındı.

Örgüt üyelerinden bir grup ise Bornova ilçesinde toplantı halindeyken yakalandı.

Sözde "Altın Åžehir eyaleti"

Örgütün, Ege Bölgesi'nde yeniden yapılanmaya çalıştığı, bu kapsamda "Altın Åžehir" eyaleti adı altında örgütlenmeye gidildiÄŸi ve ÅŸubat ayından bu yana da faaliyetlerde bulundukları tespit edildi.

Gözaltına alınan ÅŸüphelilerin, örgütü ayakta tutmaya ve dağılmayı önlemeye yönelik çalışmalar yaptığı, cezaevindeki örgüt üyelerine "yardım" adı altında para topladıkları, tutuklu FETÖ mensuplarıyla irtibat saÄŸladıkları ve ramazan ayında faaliyetlerini yoÄŸunlaÅŸtırdıkları iddia edildi.

Yeni kriptolu haberleşme programı

Bu arada, örgüt mensuplarının kendi aralarında haberleÅŸmek için yeni bir kriptolu program kullandıkları da ortaya çıktı. Program hakkında ise detaylı bilgi verilmedi.

Örgütün sözde "Ege Bölge Ä°mamı" N.K. hakkında daha önceden de yakalama kararı bulunduÄŸu, Bornova ilçesinde saklandığı evden kaçmak isterken gözaltına alındığı öÄŸrenildi.

Muhabir: Mustafa Yıldırım

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER