Sağlık

İzmir’den Houston’a kanser hattı kuruldu

Türkiye'den kanser hastalarının klinik araştırma aşamasındaki yeni tedavilere katılabilmesinin yolu açıldı. Dünyanın sayılı kanser araştırma merkezlerinden biri olan Houston Methodist Hospital ile işbirliği yapan Kent Onkoloji Merkezi, kanser hastalarının tedavilerini Houston M

İzmir’den Houston’a kanser hattı kuruldu
04-05-2019 18:33

Gerek çevresel faktörler gerekse yaşam süresinin uzaması ile her geçen gün görülme sıklığı artan kanserin tedavisi disiplinler arası bir yaklaşım ve kapsamlı bir süreç gerektiriyor. Uzmanların açıklamasına göre bugün Türkiye'de kanserle mücadele eden hasta sayısı 400 bini geçmiş durumda. Neredeyse yarım milyon insanın kanserle mücadele ettiği ülkemizde tedavi seçenekleri de her geçen gün çeşitlenip gelişiyor.

Türkiye'nin en kapsamlı onkoloji merkezlerinin arasına eklenen İzmir'deki Kent Onkoloji Merkezi, Houston Methodist Hospital işbirliği ile kanser hastalarına dünya çapında bir tedavi protokolü uyguluyor. Hastaların tedavi aşamaları, tümör konseyleri adı verilen, Türk ve Amerikalı hekimlerden oluşan konseyce planlanıyor. Ayrıca dileyen herkes Houston Methodist'ten ikinci görüş alma imkanına da sahip olabilecek.
İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) sorularını özel olarak yanıtlayan Kent Sağlık Grubu CEO'su Dr. Ruşen Yıldırım şunları anlattı:

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER