Politika

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Çıray: İYİ Parti ırkçılıkla suçlanamaz

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Çıray, Suriyelilerin evine dönmesine ilişkin somut ve uygulanabilir bir plan ortaya koyduğu için İYİ Parti'nin ırkçılıkla suçlanamayacağını söyledi.

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Çıray: İYİ Parti ırkçılıkla suçlanamaz
16-12-2019 17:32

Ä°YÄ° Parti Milli Güvenlik Politikaları BaÅŸkanı Aytun Çıray, partisince Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Suriyeli Sığınmacıların Ülkelerine DönüÅŸ Çalıştayı"nın açılışında yaptığı konuÅŸmada, Ä°YÄ° Parti'nin Türkiye için, güçlendirilmiÅŸ parlamenter sistemi hayata geçirme ve Suriyelilerin evlerine dönüÅŸüyle ilgili iki önemli hedefinin olduÄŸunu belirtti.

Çalıştayda Türkiye için büyük önem taşıyan bir konu hakkında asgari maliyet ile azami fayda hedefiyle sonuç üretileceÄŸini kaydeden Çıray, Suriyelilerin eve dönüÅŸüyle ilgili planın her yönüyle tarihi bir deklarasyon niteliÄŸi taşıyacağını bildirdi.

Çıray, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Ä°YÄ° Parti'nin 'iyileÅŸtirilmiÅŸ' ibaresiyle davet ettiÄŸi güçlendirilmiÅŸ parlamenter sistemin sürdürüleceÄŸi yeni anayasada, her insanın insan olmak bakımından eÅŸit deÄŸer taşıdığı, kanunlar önünde aynı derecede ve ÅŸekilde eÅŸit olduÄŸunu en kesin dille ifade edebilecektir. Böyle bir parti sırf Suriyelilerin evine dönmesine iliÅŸkin somut ve uygulanabilir bir plan ortaya koydu diye hiç kimse tarafından ırkçılıkla suçlanamaz ve bu kimsenin de haddi olamaz. Bunu kim yapmaya yeltenirse, biz de onları birtakım kirli ve ahlaksız amaçlarını kamufle etmek ve etmeye çalışmakla suçlarız."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER